22 mei | Zes interlevensbeschouwelijke ontmoetingsdagen in Leuven, Diest, Vilvoorde, Landen, Halle en Tienen

22 mei | Zes interlevensbeschouwelijke ontmoetingsdagen in Leuven, Diest, Vilvoorde, Landen, Halle en Tienen

Vlaams Brabant is niet alleen multicultureel, maar ook multireligieus. Om dialoog en respect tussen de verschillende geloofsgemeenschappen te bevorderen, organiseren ORBIT en het Agentschap Integratie en Inburgering op zondag 22 mei, samen met de levensbeschouwingen, gebedshuizen en de Vlaams-Brabantse lokale besturen voor de 2de keer interlevensbeschouwelijke ontmoetingsdagen. Je krijgt de kans om de religies en levensbeschouwingen in Diest, Landen, Tienen, Halle, Vilvoorde en Leuven beter te leren kennen en je kennissenkring te verbreden.

Vlaams Brabant is niet alleen multicultureel, maar ook multireligieus.

In Leuven ben je welkom om “sportief” kennis te maken met de veelheid van levensbeschouwingen die actief zijn in Leuven en hoe ze willen zorg dragen voor de leefbaarheid van onze aarde. Vertrek 22/5 vanaf 12u aan de studentenmoskee IMSAL (Rijschoolstraat 23 Leuven). Vanaf 16:30u wordt iedereen verwacht op de binnenplaats van Abdij van Park in Heverlee. Lees hier alle info. Inschrijven is nodig: grenzenbewegenLeuven@gmail.com

Vlaams Brabant is niet alleen multicultureel, maar ook multireligieus.

In Diest brengt een interculturele wandeling levensbeschouwingen samen. ”Onze stad ziet diversiteit als een absolute troef. Diest kent een grote verscheidenheid aan levensbeschouwingen en religies: katholieken, vrijzinnigen, moslims, protestanten, adventisten. Daarom organiseren we op de interlevensbeschouwelijke ontmoetingsdag een interculturele wandeling””, klinkt het bij de stad. Een interculturele wandeling voert je langs onder andere de Berat-moskee, de Marokkaanse moskee, de vrijzinnigen, de hindoegemeenschap, de protestantse kerk, de katholieke kerk, troostplekken … Op elke locatie is er de mogelijkheid om een gesprek te voeren, een koffie te drinken of een hapje te eten, om elkaar zo beter te leren kennen. Lees hier alle info.

Vlaams Brabant is niet alleen multicultureel, maar ook multireligieus.

In Vilvoorde wordt een wandeling georganiseerd langs de verschillende plaatsen waar de deelnemende gemeenschappen samenkomen: de Rooms-Katholieke kerk, de Annasr-moskee, het Huis van de Mens en de Protestantse Kerk. De wandeling gebeurt in kleine groepen die begeleid worden door de Vilvoordse stadsgidsen. De wandeling start om 14 uur aan de Grote Markt (onder de luifel). Lees hier alle info en schrijf meteen in.

Vlaams Brabant is niet alleen multicultureel, maar ook multireligieus.

In Landen planten we samen met de vertegenwoordigers van de verschillende levensbeschouwingen de “boom van verbinding” als symbool van verbinding tussen jong en oud, en verbinding tussen alle levensbeschouwelijke gemeenschappen in onze stad. Iedereen is welkom om 14 uur in de Beemden, tussen de grote vijver en de Rietgors. Meer info lees je hier. Of bel en schrijf naar de Dienst welzijn : 011 67 29 15 | welzijn@landen.be

Vlaams Brabant is niet alleen multicultureel, maar ook multireligieus.

In Halle is er een rondrit met de bus! Om 14 uur vertrekt de bus aan het stadhuis
(Oudstrijdersplein). In de moskee Arrahman (Nijvelsestraat) krijg je een
rondleiding en initiatie in kalligrafie. Bij de tweede stopplaats bezoek je de
Cambodjaanse tempel Wat Amrit (Edingensesteenweg). We eindigen opnieuw
aan het stadhuis van Halle, waar de vrijzinnig humanisten zich voorstellen.
Afsluiten doen we met hapjes en drankjes. Kom zeker met het hele gezin! Graag vooraf inschrijven. Contactpersoon: Miguel Estrada | T 0484 31 81 62

Vlaams Brabant is niet alleen multicultureel, maar ook multireligieus.

In Tienen is er een gegidste wandeling die start om 13.30 uur aan het
CC De Kruisboog (Sint-Jorisplein 20) waar de Evangelische gemeenschap De Weg je
ontvangt. De wandeling doet het Huis van de Mens en de moskee Assalam aan. Tijdens de wandelingen neem je deel aan de fototzoektocht. In elke locatie ga je op zoek naar het symbool van elke gemeenschap. Eindplaats is de Sint-Germanuskerk (Veemarkt 36). Inschrijven kan bij johan@orbitvzw.be.

Leer de diverse gemeenschappen van Tienen kennen

Tienen is rijk aan religieuze en levensbeschouwelijke gemeenschappen.
Op zondag 22 mei in de namiddag zullen een aantal van deze gemeenschappen de deuren voor je openen en uitleg geven bij hun gemeenschap en hun verhaal.

Op deze lentezondag in mei ben je welkom voor een wandeling en bezoek aan:
• de evangelische kerk; dé Weg
• de moskee Assalam
• het Huis van de Mens
• de Sint-Germanuskerk

Wanneer

zo 22 mei 2022 van 13.30 tot 17.00 uur

Waar

Cultureel Centrum De Kruisboog Tienen

Sint Jorisplein 20
3300 Tienen

Prijs

Gratis

Reserveren

Vergeet niet U in te schrijven op De Nieuwsbrief

Bekijk de Video en U weet waarom

Blijf steeds als “allereerste” op de hoogte van Het “Allerlaatste” en ontvang onze berichten per mail. Wij houden evenmin van Spam als U, Uw gegevens worden “NIET” gedeeld aan derden

OPGELET ‼️

nadat U Uw mailadres heeft opgegeven en gedrukt op abonneren, ga naar Uw mailbox om op de bevestigingslink te klikken.

Dit is een beveiliging tegen Spam zodat niemand anders dan Uzelf zich kan inschrijven

U kan ten allen tijde terug uitschrijven

Voeg je bij 6.091 andere abonnees

Bent U meer een Facebook-Liefhebber ?

Dan kan ook snel eenvoudig mijn berichten ontvangen door mijn Facebook-Pagina te liken.

Meteen kan Je belangrijke informatie onmiddellijk delen met Uw Volgers, Familie, Vrienden en Kennissen.

Velen zullen U dankbaar 😀 zijn, want zij gaan die informatie ontvangen waar zij reeds lang naar op zoek zijn

city road traffic people

Meer Berichten in deze categorie Aankondigingen

Indien U een activiteit van een Vereniging of Organisatie in Tienen (waar ik geen lid van ben), in de kijker wilt plaatsen, dat kan . Geef het me gewoon door en via deze Blog gaat U veel mensen kunnen bereiken.

Geef het me gewoon door en via CONTACT ➡️U gaat U veel mensen kunnen bereiken.

Gratis Fotografiecursussen Theo Herbots
Doe Het Nu

Bezoek ook mijn Andere Belangrijke Berichten en Blogs

Omdat ik hier publiceer rond veel verschillende onderwerpen en omdat smaken verschillen, heb ik deze Blog opgedeeld in Verschillende andere blogs en aankondigingen.

PS/ Vindt U deze Berichten Leuk?

Steun dan deze Blog

Het dagelijks bijhouden van deze Blog met zoveel informatie Vraagt Veel -Tijd -Energie en -Geld Om dit te kunnen blijven verder doen en zelfs te verbeteren is een kleine Gift van 10€ om mij te steunen welkom U kan ook hier beneden kiezen voor meermaals 10€

€ 10,00

Aarzel niet om hier beneden ⬇️⬇️een reactie te geven ✅😃

Ik heb het geluk dat ik niet veel negatieve feedback van mijn werk krijg. Maar alle kleine opmerkingen die ik heb ontvangen, heb ik altijd als opbouwende kritiek opgevat.

Ik respecteer dat de meningen van anderen me kunnen helpen een betere fotograaf en Blogger te worden en mogelijk dingen te zien waar ik zelf nooit aan had gedacht. Als ik bijvoorbeeld nog nooit iemand had laten reageren op een niveauhorizon, was het misschien iets dat ik niet had gecorrigeerd in de post of tijdens shoots.

Ik neem negatieve opmerkingen met een korreltje zout, want wat ik doe is een kunst en niet alle kunstenaars worden altijd begrepen. Ik neem negatieve opmerkingen niet te hard op en laat mijn creativiteit en passie niet verstikken.

Creativiteit is Intelligentie die Gelukkig 😃 maakt 💓

Bekijk hier beneden wat voor moois U hier op deze website nog kan vinden

Dit interesseert 😀U waarschijnlijk ook ⬇️✅


Aarzel niet om hier beneden ⬇️⬇️een reactie te geven ✅😃

Ik heb het geluk dat ik niet veel negatieve feedback van mijn werk krijg. Maar alle kleine opmerkingen die ik heb ontvangen, heb ik altijd als opbouwende kritiek opgevat.

Ik respecteer dat de meningen van anderen me kunnen helpen een betere fotograaf en Blogger te worden en mogelijk dingen te zien waar ik zelf nooit aan had gedacht. Als ik bijvoorbeeld nog nooit iemand had laten reageren op een niveauhorizon, was het misschien iets dat ik niet had gecorrigeerd in de post of tijdens shoots.

Ik neem negatieve opmerkingen met een korreltje zout, want wat ik doe is een kunst en niet alle kunstenaars worden altijd begrepen. Ik neem negatieve opmerkingen niet te hard op en laat mijn creativiteit en passie niet verstikken.

Creativiteit is Intelligentie die Gelukkig 😃 maakt 💓

Geef er nu hier beneden ⬇️⬇️ een lap op 💥

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

Translate into 110 Languages CLICK ➡️ HERE»✅and press the flag of Your country
%d bloggers liken dit: