3 tips om langere afstanden te fietsen ||3 tips for cycling longer distances #WordPrompt

3 tips om langere afstanden te fietsen ||3 tips for cycling longer distances #WordPrompt

Geschreven met input van Amslod.

De benzineprijzen zullen voorlopig niet meer gaan dalen. Waar we voorheen voor iedere kleine boodschap al de auto pakten, zien we nu dat mensen steeds vaker op zoek gaan naar een alternatief. De auto wordt afgewezen en we komen alweer snel terug op onze oude, vertrouwde tweewieler. Hét meest betrouwbare en favoriete vervoersmiddel van ons Nederlanders. In een fietsland als Nederland lijkt het ook dan niet meer dan normaal dat de fiets weer haar aantrekkingskracht laat gelden.

Fietsen was ook vóór de inflatie en torenhoge benzineprijzen al favoriet bij veel Nederlanders. Dat is duidelijk te merken. Maar een ritje naar de supermarkt of dagelijks dertig kilometer op en neer naar het werk is toch wel een heel ander verhaal. Voor de langere afstanden ligt de drempel toch vaak té hoog om de elektrische fiets te pakken. Dit terwijl je niet alleen heel veel benzine bespaart en je steentje bijdraagt aan het milieu, maar door te fietsen ook nog eens je gezondheid een boost kunt geven.

Overweeg jij om meer de fiets te pakken en zo kosten te besparen én aan de gezondheid te werken? Maar heb je geen idee hoe je de langere afstanden het best kunt aanpakken? Met de volgende 3 tips draai jij je hand hier ook niet meer voor om.  

1.     Maak gebruik van een elektrische fiets

Het is lastig om langere afstanden af te leggen met een gewone fiets. Zelfs wanneer je enorm veel conditie hebt opgebouwd. Tegenwind, slecht weer… allemaal factoren die het fietsen een stuk lastiger maken. Voordat je het weet ben je wel héél veel tijd kwijt tijdens het fietsen. En gezien je liever niet uren van tevoren op wilt staan, pak je dan toch weer sneller de auto naar het werk. Dit probleem is echter gemakkelijk op te lossen door van een elektrische fiets gebruik te maken.

Met de beste elektrische fiets met middenmotor ben jij binnen mum van tijd op de plaats van bestemming. Dankzij de trapondersteuning ben je niet alleen veel sneller, maar het fietsen wordt ook nog eens een stuk leuker en gemakkelijker. Het voelt alsof je altijd wind mee hebt. Alsof er altijd iemand aanwezig is die jou een duwtje in de rug geeft. Let er wel op dat je de fiets regelmatig op moet laden. Wanneer je zeer lange afstanden rijdt naar het werkt, bestaat dan ook de kans dat je fiets moet opladen vóór de terugrit. Die mogelijkheid moet er wel zijn.

2.     Beloon jezelf

Vind je het lastig om jouw goede voornemen vol te houden? Merk je dat je toch alweer snel naar de autosleutels grijpt? Stel dan concrete doelen en beloon jezelf ook als je deze hebt gehaald. Wil je bijvoorbeeld minimaal drie keer per week naar het werk fietsen? Beloon jezelf dan wanneer je dit een maand hebt volgehouden. De mens is van nature competitief. Door doelen te stellen en beloningen te bieden, wordt het fietsen direct een stuk interessanter.

3.     Bouw het rustig op

Je kunt niet verwachten dat je van de ene op de andere dag ineens vijftig kilometer of meer kunt fietsen. Net als bij alle andere sporten geldt dat je dit rustig moet opbouwen. Zo voorkom je pijnklachten en zelfs blessures. Bouw het fietsen daarom rustig op. Fiets iedere week weer een x aantal kilometers meer. Voordat je het weet rij je zo steeds langere afstanden.

Het bericht 3 tips om langere afstanden te fietsen verscheen eerst op Gezond.be.

“WordPrompt”

Vergeet niet om hier beneden

1️⃣een reactie te geven ✅

2️⃣De Sociale-Media deelknoppen onder het Bericht te gebruiken ✅

3️⃣Velen zullen U dankbaar 😀 zijn, want zij gaan die informatie ontvangen, waar zij reeds lang zitten op te wachten ✅

Vergeet niet U in te schrijven op De Nieuwsbrief

Bekijk de Video en U weet waarom

Blijf steeds als “allereerste” op de hoogte van Het “Allerlaatste” en ontvang onze berichten per mail. Wij houden evenmin van Spam als U, Uw gegevens worden “NIET” gedeeld aan derden

OPGELET ‼️

nadat U Uw mailadres heeft opgegeven en gedrukt op abonneren, ga naar Uw mailbox om op de bevestigingslink te klikken.

Dit is een beveiliging tegen Spam zodat niemand anders dan Uzelf zich kan inschrijven

U kan ten allen tijde terug uitschrijven

Voeg je bij 6.090 andere abonnees

Meer Berichten in deze categorie Gezondheid

Gezondheidtips voor “IEDEREEN” In deze Blog ga ik regelmatig gezondheid tips geven die “IEDEREEN” kan gebruiken, zowel tips over Gezonde Voeding, Gezond Bewegen, Gezond leven. Vele kwalen kunnen vaak verholpen worden op een eenvoudige manier .

over Theo-Herbots
Doe Het Nu

Bezoek ook mijn Andere Belangrijke Berichten en Blogs

Omdat ik hier publiceer rond veel verschillende onderwerpen en omdat smaken verschillen, heb ik deze Blog opgedeeld in Verschillende andere blogs en aankondigingen.

Bent U meer een Facebook-Liefhebber ?

Dan kan ook snel eenvoudig mijn berichten ontvangen door mijn Facebook-Pagina te liken.

Meteen kan Je belangrijke informatie onmiddellijk delen met Uw Volgers, Familie, Vrienden en Kennissen.

Velen zullen U dankbaar 😀 zijn, want zij gaan die informatie ontvangen waar zij reeds lang naar op zoek zijn

Bekijk hier beneden wat voor moois U hier op deze website nog kan vinden

Dit interesseert 😀U waarschijnlijk ook ⬇️✅


Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

Translate into 110 Languages CLICK ➡️ HERE»✅and press the flag of Your country
%d bloggers liken dit: