Achter de lens: duiken, duiken, duiken ||Behind the lens: diving, diving, diving

Achter de lens: duiken, duiken, duiken ||Behind the lens: diving, diving, diving

Hier is iets dat we kunnen leren van ViewBug PRO-lid jayneryan over de technieken en het verhaal achter deze bekroonde foto.

jayneryan, waar heb je deze foto gemaakt?

Ik heb deze foto gemaakt van een zeer springerige dierenriem op Antarctica! Het wordt nooit helemaal donker in januari op Antarctica, maar deze specifieke dag was het bewolkt, dus een beetje uitdagend om de instellingen precies goed te krijgen voor een goede actiefoto terwijl de pinguïns in de oceaan plopten!

 by

Iets dat de moeite waard is om te delen over verlichting?

Het licht op Antarctica was constant uitdagend voor fotografie, dit was mijn tweede reis en ik moest leren om op mijn eigen oordeel te vertrouwen en niet te veel naar anderen te luisteren wat instellingen betreft. Ik heb veel geleerd deze reis!

Welke apparatuur heb je gebruikt?

Nikon D4s, 70-200mm lens. Meer apparatuur zou leuk zijn geweest, maar niet praktisch op sneeuw, ijs, ruwe zeeën in een dierenriem en koude temperaturen!

Wat inspireerde je om deze foto te maken?

ALLES inspireerde me op Antarctica! Ik denk dat het mijn favoriete plek op aarde is.

 by

Heb je een nabewerking gedaan? Zo ja, vertel het ons!

Ik heb alleen Lightroom voor verwerking en ik weet dat er waarschijnlijk een biljoen dingen zijn die het kan doen die ik nooit zal vinden. Maar ik pas de belichting een beetje aan en verbeterde de scherpte en rechtte het beeld omdat ik veel ronddobberde. Maar dat is het wel zo’n beetje, ik vind het leuk om er zo dicht mogelijk bij te komen hoe ik ze heb ervaren!

Welke apparatuur heb je normaal gesproken in je tas?

Ik heb extra batterijen bij me in koude klimaten, een groothoeklens en een doek om mijn lens schoon te vegen. Dat is het zo’n beetje. De omgeving en elementen zijn uitdagend genoeg zonder extra gewicht te hoeven dragen.

 by

Enig advies voor anderen die iets soortgelijks proberen vast te leggen?

Vind een goede zodiac driver! Het vereist ook wat geluk. Wees flexibel. Antarctica kan onvoorspelbaar zijn en plannen om daadwerkelijk iets specifieks te zien, kunnen tot veel frustratie leiden. Geniet van de schoonheid en het unieke karakter van elke situatie.

Meer fotografietips

Hoi!

WELKOM BIJ THEO-HERBOTS-FOTOGRAFIE-CURSUSSEN

Verwezenlijk je dromen

Welkom bij  Theo-Herbots-Fotografie-Cursussen, waar je de vaardigheden en ervaring kunt opdoen die nodig zijn om van jouw passie een carrière te maken.

Bekijk onze site om te zien wat we te bieden hebben en neem gerust contact op met vragen.

Bekijk hier beneden wat voor moois U hier op deze website nog kan vinden

Trailer for a film about people who work on their Health.

Vergeet niet U in te schrijven op De Nieuwsbrief

Bekijk de Video en U weet waarom

Blijf steeds als “allereerste” op de hoogte van Het “Allerlaatste” en ontvang onze berichten per mail. Wij houden evenmin van Spam als U, Uw gegevens worden “NIET” gedeeld aan derden

OPGELET ‼️

nadat U Uw mailadres heeft opgegeven en gedrukt op abonneren, ga naar Uw mailbox om op de bevestigingslink te klikken.

Dit is een beveiliging tegen Spam zodat niemand anders dan Uzelf zich kan inschrijven

U kan ten allen tijde terug uitschrijven

Voeg je bij 6.090 andere abonnees

Bent U meer een Facebook-Liefhebber ?

Dan kan ook snel eenvoudig mijn berichten ontvangen door mijn Facebook-Pagina te liken.

Meteen kan Je belangrijke informatie onmiddellijk delen met Uw Volgers, Familie, Vrienden en Kennissen.

Velen zullen U dankbaar 😀 zijn, want zij gaan die informatie ontvangen waar zij reeds lang naar op zoek zijn

Vergeet niet om hier beneden

1️⃣een reactie te geven ✅

2️⃣De Sociale-Media deelknoppen onder het Bericht te gebruiken ✅

3️⃣Velen zullen U dankbaar 😀 zijn, want zij gaan die informatie ontvangen, waar zij reeds lang zitten op te wachten ✅

Dit interesseert 😀U waarschijnlijk ook ⬇️✅


Bekijk mijn andere Geweldige Blogs

Hoi!

Hoi, ik ben Theo, Vader van twee kinderen, en ik hou van fotografie, Bloggen en reizen. Bedankt voor je bezoek!

Nieuwe berichten in je inbox

Voeg je bij 6.090 andere abonnees

Meer uitleg wat voor moois U hier kan vinden

Bezoek ook mijn “Andere” Blogs binnen deze Blog

Omdat smaken en Interesses verschillen heb ik Deze Blog opgedeeld in Verschillende andere Blogs

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

Translate into 110 Languages CLICK ➡️ HERE»✅and press the flag of Your country
%d bloggers liken dit: