Top 7 tips om uw foto’s er surrealistisch uit te laten zien ||Top 7 Tips To Make Your Photos Look Surreal

Top 7 tips om uw foto’s er surrealistisch uit te laten zien ||Top 7 Tips To Make Your Photos Look Surreal

We hebben veel landschapsfotografen op ViewBug. Foto’s van machtige besneeuwde bergen, wilde en vrije watervallen en gouden weiden. Maar heb je ooit een boom met rode bladeren gezien? Of misschien met roze? Hoe zit het met witte bladeren? Ons communitylid Pedro (Dolcefoto) uit Spanje steekt al zijn creativiteit in het maken van adembenemende, surrealistische foto’s van prachtige landschappen. Hij houdt van traditionele landschapsfotografie, maar vaak had hij het gevoel dat er iets ontbrak in zijn foto’s – zoals een kleur of een detail. Zo raakte Pedro geïnteresseerd in infraroodfotografie. Infraroodfotografie is een andere manier om onze prachtige, prachtige wereld te zien. Hier vind je Pedro’s Top 7 Surrealistische Landschap Fotografie Tips.

 by

1. Controleer uw apparatuur.

Als je besluit om surrealistische landschappen te krijgen via infraroodfoto’s, zijn er uitstekende IR-filters zoals Hoya R72. Als u in plaats daarvan een aangepaste camera gebruikt, kunt u de belichtingstijden verkorten en betere resultaten behalen. Ik gebruik een EOS 20D en een Canon 5D geconverteerd voor infrarood (720nm). Ik denk dat het een goede plek is om te beginnen, omdat andere golflengten daaronder meer kleurzweem creëren en minder vrijheid in de nabewerking toestaan.

 by

2. Weersomstandigheden.

Het ideale moment van de dag om infraroodfoto’s te maken is rond het middaguur. Dat betekent dus dat je het idee kunt vergeten dat je vroeg wakker moet worden om het beste licht te vinden – zoals je moet doen bij het fotograferen van traditionele landschapsfotografie. Het is erg belangrijk om een zonnige dag te kiezen om een goede infraroodfoto te maken. Op een bewolkte dag is het erg moeilijk om goede resultaten te behalen. Ik raad aan om een goed weer applicatie voor uw smartphone te vinden. Observeer en kies de optimale lichtomstandigheden om de foto uit te voeren die u in gedachten had.

 by

3. Samenstelling is belangrijk.

Vergeet niet de principes van een goede landschapssamenstelling, voorgrondinteresse en een sterk brandpunt om het oog te bevredigen. In infrarood probeer ik altijd landschappen te kiezen met groen gebladerte en luchten met wolken. Het effect is groot in deze situaties. Er zijn echter andere elementen zoals water of architectuur die een duwtje in de rug kunnen geven aan ons infraroodbeeld. Eenmaal aangekomen op de locatie werk ik heel instinctief als het gaat om het samenstellen van de foto. Vervolgens laat ik andere wijzigingen zoals tonen over aan de nabewerking van de foto. Uiteindelijk is het de ervaring die ervoor zorgt dat je een bepaalde positie, neiging en algemene balanssamenstelling kiest.

 by

4. Creativiteit.

De wereld zit vol met details waar je soms extra foto’s van moet maken om ze perfect vast te leggen. Ik probeer meestal dezelfde foto te maken met een normale camera. Door een opname te maken met een andere belichting en kleuren kan ik enkele elementen in de samenstelling van deze foto kiezen om te combineren met mijn infrarood foto’s wanneer ik de uiteindelijke afbeelding bewerk. In Lightroom heb ik mijn bibliotheek met trefwoordtags zoals: luchten, velden, bomen, weg, enz. Dit helpt mij bij mijn organisatie van mijn foto’s. Het is iets dat veel helpt in het creatieve proces.

 by

5. Denk aan fotografie.

Eigenlijk besteed ik veel van mijn tijd aan fotografie. Het geeft me een opmerkzaam gevoel en identificeert locaties die in de toekomst nuttig kunnen zijn. Ik sla deze locaties meestal op in mijn GPS en als de lichtomstandigheden goed zijn, probeer ik terug te gaan en de foto te maken. We moeten ook rekening houden met het combineren van kleuren, het is iets dat we in onze dagelijkse leven kunnen doen en het vervolgens op onze foto’s kunnen toepassen.

 by

6. Heb geduld met nabewerking.

Wanneer je met infraroodfotografie werkt, is nabewerking echt een must. Bewerken is een van mijn favoriete onderdelen omdat je daar je persoonlijke touch kunt plaatsen. Er zijn veel tutorials op het internet over infraroodfotografie, het proces is min of meer mechanisch en eenvoudig. Er zijn geen magische formules, je kunt het meerdere keren doen en het eindproduct zal altijd anders zijn. Mijn tip? Wees geduldig in de bewerkingsfase. Het bereiken van surrealistische landschapsfoto’s is een creatieve kunst die tijd kost om te leren. Je moet experimenteren totdat je het gewenste resultaat krijgt.

 by

7. Last but not least: geniet ervan!

Je hoeft niet de beste apparatuur te hebben of de wereld rond te reizen om de beste foto te maken. Begin met het maken van foto’s van wat je het beste kent en het meest toegankelijk voor je is. Al de rest komt zodra je je apparatuur en het nabewerkingsgedeelte leert kennen. Wees ook niet bang om je werk te laten zien vanwege je angst dat het beeld niet goed genoeg zal zijn of dat je idee gekopieerd zou kunnen worden. Laat het zien! Tot slot, probeer niet het perfecte plaatje te creëren. Genieten van het landschap, mensen, momenten en een goed beeld zal het gevolg zijn van dit alles.

Voor meer geweldige surrealistische foto’s gemaakt door Pedro bezoek zijn profielwebsiteFacebook-pagina en Instagram.

MEER BERICHTEN

In deze gratis fotografietips

Bekijk hier beneden wat voor moois U hier op deze website nog kan vinden

Trailer for a film about people who work on their Health.

Vergeet niet U in te schrijven op De Nieuwsbrief

Bekijk de Video en U weet waarom

Blijf steeds als “allereerste” op de hoogte van Het “Allerlaatste” en ontvang onze berichten per mail. Wij houden evenmin van Spam als U, Uw gegevens worden “NIET” gedeeld aan derden

OPGELET ‼️

nadat U Uw mailadres heeft opgegeven en gedrukt op abonneren, ga naar Uw mailbox om op de bevestigingslink te klikken.

Dit is een beveiliging tegen Spam zodat niemand anders dan Uzelf zich kan inschrijven

U kan ten allen tijde terug uitschrijven

Voeg je bij 6.090 andere abonnees

Bent U meer een Facebook-Liefhebber ?

Dan kan ook snel eenvoudig mijn berichten ontvangen door mijn Facebook-Pagina te liken.

Meteen kan Je belangrijke informatie onmiddellijk delen met Uw Volgers, Familie, Vrienden en Kennissen.

Velen zullen U dankbaar 😀 zijn, want zij gaan die informatie ontvangen waar zij reeds lang naar op zoek zijn

Vergeet niet om hier beneden

1️⃣een reactie te geven ✅

2️⃣De Sociale-Media deelknoppen onder het Bericht te gebruiken ✅

3️⃣Velen zullen U dankbaar 😀 zijn, want zij gaan die informatie ontvangen, waar zij reeds lang zitten op te wachten ✅

Dit interesseert 😀U waarschijnlijk ook ⬇️✅


Bekijk mijn andere Geweldige Blogs

Meer uitleg wat voor moois U hier kan vinden

Bezoek ook mijn “Andere” Blogs binnen deze Blog

Omdat smaken en Interesses verschillen heb ik Deze Blog opgedeeld in Verschillende andere Blogs

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

Translate into 110 Languages CLICK ➡️ HERE»✅and press the flag of Your country
%d bloggers liken dit: