Eén groot neveneffect als je geen bananen eet ||One big side effect if you don’t eat bananas

Eén groot neveneffect als je geen bananen eet ||One big side effect if you don’t eat bananas

Eén groot neveneffect als je geen bananen eet© belga Eén groot neveneffect als je geen bananen eet

Als je nooit bananen eet, kan je weleens een groot gezondheidsbevorderend effect van dit fruit mislopen.

Volgens het International Trade Center van de Verenigde Naties zijn bananen de populairste fruitsoort ter wereld. Maar – hoewel ze erg geliefd zijn – dat wil niet zeggen dat iedereen ze (voldoende) eet. Als bananen geen deel uitmaken van je voedingspatroon, kan je lichaam echter belangrijke voedingsstoffen mislopen die bijdragen aan een goede gezondheid. En met name je darmgezondheid.

Dagelijks een banaan eten zou

namelijk spijsverteringsproblemen helpen voorkomen. Verschillende onderzoeken tonen aan dat bananen goed zijn voor je maag en darmen, op meerdere manieren. Zo zou het dagelijks eten van een banaan helpen tegen gastro-intestinale klachten en houdt het je microbioom gezond. Onrijpe bananen bevatten resistent zetmeel, dat de productie van zogenaamde korte ketenvetzuren in het microbioom van de spijsvertering verhoogt.

De invloed op je microbioom

Wetenschappers aan Harvard stellen dat dit resistent zetmeel een belangrijke rol speelt in het maag- darmstelsel: het ‘weigert’ namelijk het zetmeel van bananen te verteren in de dunne darm, waardoor het traag geabsorbeerd wordt en schadelijke pieken in je bloedsuikerspiegel helpt vermijden. Op die manier kunnen de nutriënten van de banaan gebruikt worden om de groei van gezonde microbiomen in het spijsverteringsstelsel te verhogen. De microbiomen verwerken en fermenteren het zetmeel wanneer het in de dikke darm komt om zo de productie van korte ketenvetzuren te verhogen.

Lief voor je darmen

Meer nog: de substantie ‘pectine’ neemt af bij het rijpen van de banaan, wat weleens haar eigen positieve effecten hebben op je maag en darmen met zich meebrengt. Het wetenschapstijdschrift Anticancer Research publiceerde een onderzoek dat aantoonde dat pectine je lichaam kan beschermen tegen darmkanker. 

Een laatste reden om (meer) bananen te eten voor je maag- en darmgezonheid? Bananen zijn rijk aan elektrolyten, zoals kalium. Deze elektrolyten verlies je bij het zweten, maar ook bij gastro-intestinale klachten, zoals diarree of braken. Dat is vaak de reden waarom bananen vaak worden aangeraden als je last hebt van buikloop.

bron bericht:https://www.msn.com/nl-be/sport/other/e%c3%a9n-groot-neveneffect-als-je-geen-bananen-eet/ar-AANNpfi?ocid=msedgntp&li=BBqiQ9V

Meer berichten in deze categorie

Bekijk hier beneden wat voor moois U hier op deze website nog kan vinden

Trailer for a film about people who work on their Health.

Wat voor moois U hier kan vinden

Bezoek ook mijn “Andere” Blogs binnen deze Blog

Omdat smaken en Interesses verschillen heb ik Deze Blog opgedeeld in Verschillende andere Blogs

Blijf steeds als “allereerste” op de hoogte van Het “Allerlaatste” en ontvang onze berichten per mail. Wij houden evenmin van Spam als U, Uw gegevens worden “NIET” gedeeld aan derden

Vergeet niet U in te schrijven op De Nieuwsbrief

Bekijk de Video en U weet waarom

OPGELET ‼️

nadat U Uw mailadres heeft opgegeven en gedrukt op abonneren, ga naar Uw mailbox om op de bevestigingslink te klikken.

Dit is een beveiliging tegen Spam zodat niemand anders dan Uzelf zich kan inschrijven

U kan ten allen tijde terug uitschrijven

Voeg je bij 6.090 andere abonnees

Bent U meer een Facebook-Liefhebber ?

Dan kan ook snel eenvoudig mijn berichten ontvangen door mijn Facebook-Pagina te liken

Hier beneden gerelateerde Berichten

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

Translate into 110 Languages CLICK ➡️ HERE»✅and press the flag of Your country
%d bloggers liken dit: