3 tips om prachtige landschappen vast te leggen ||3 tips to capture beautiful landscapes

3 tips om prachtige landschappen vast te leggen ||3 tips to capture beautiful landscapes

Evgeny (evgenyvasenev) is een landschapsfotograaf die de onwerkelijke schoonheid van Moeder Aarde vastlegt – en ook het sterrenstelsel waarin we leven. Een van zijn favoriete dingen in het leven is om alleen in de natuur te zijn terwijl hij de verbazingwekkende landschappen fotografeert die deze aarde te bieden heeft. Evegeny’s passie en liefde ervoor blijkt uit zijn foto’s.

 by

Vertel eens wat over jezelf, hoe omschrijf je jouw fotografiestijl?

Mijn naam is Evgeny. Ik kom oorspronkelijk uit Rusland, maar nu woon ik in Seattle, VS. Ik ben in de eerste plaats een landschapsfotograaf, maar ik hou ook echt van reizen en extreme sportfotografie. Ik noem mezelf een fotoschilder omdat ik van lange belichting houd en ik gebruik mijn DSL-camera graag om foto’s te maken die onmogelijk te maken zijn zonder statief en wachten. Op dit moment ben ik behoorlijk gepassioneerd door nachtfotografie. Ik hou van de stilte en de vredige sfeer tijdens mijn nachtelijke opnames.

 by

In één zin: wat heeft fotografie voor je gedaan in je leven?

Het heeft me rustige momenten gegeven, als ik foto’s maak vergeet ik al mijn problemen en is mijn geest kalm.

 by

Wanneer ben je begonnen met het maken van foto’s en wat inspireerde je om aan de slag te gaan?

Ik begon met het maken van foto’s in 2000. Ik deed vroeger veel aan bergbeklimmen en ik was zo verliefd op bergen, dus ik wilde de schoonheid ervan laten zien. Daarom ben ik foto’s gaan maken.

 by

Wat is je favoriete shoot geweest en waarom?

Dit is mijn meest succesvolle foto en een van mijn favorieten. het rustige moment, mooie kleuren…

Er zit een prachtig verhaal achter deze foto. Toen ik naar de VS verhuisde, woonde ik in New Orleans en ik wilde een aantal plaatsen vinden om landschapsfoto’s te maken. Op de lokale webgemeenschap vond ik Scott Schexnaydre. Hij was een lokale man en hij liet me een aantal ongelooflijke plaatsen zien! Hij had een boot, dus zonder hem was het voor mij niet mogelijk geweest om de foto’s te maken die ik met hem maakte. En trouwens, de fotograaf die je op de foto’s kunt zien is hij! Ik nam deze foto ‘s ochtends vlak na onze boottocht in het donker.

 by

Herinner je je een moeilijke fotoshootsessie nog? Wat is er gebeurd?

Deze foto was vrij moeilijk te maken. Het was aan de oceaankust van Oregon vroeg in de ochtend. Ik werd wakker voor zonsopgang de dag na mijn verjaardag. Het was behoorlijk bewolkt en ik verwachtte geen koel ochtendlicht, maar ik besloot het een kans te geven. Ik stond dus recht in het water. Het was koud en nat. Soms waren de golven tot aan mijn dijen het was behoorlijk eng omdat de golven sterk waren, de rotsen glad waren en ik bang was om te vallen en al mijn apparatuur te verdrinken. Maar het eindresultaat was geweldig! De belichting was ongeveer twee minuten, dus de wolken boven me maakten een koel glad patroon en de golven transformeerden in mist. Persoonlijk denk ik dat de foto eruit ziet als een schilderij, maar het is een eerlijke foto zonder sterke manipulaties.

 by

Wat neem je mee in je cameratas?

Meestal probeer ik bijna al mijn apparatuur te dragen, voor het geval ik het nodig zou hebben. Ik gebruik de Canon 6D, Canon 16-35, Canon 24-70, Canon 70-200 II, Canon 15 en Canon 50. Ik heb een Manfrotto statief, Cokin filters en wat afstandsbedieningen. Maar primair gebruik ik gewoon 24-70 of 16-35. Het zijn mijn meest gebruikte lenzen. Ik heb een paar zaklampen bij me en ik breng ‘s nachts veel tijd door en ik gebruik graag kleine zaklampen om de voorgrond beter te maken.

 by

Heb je een favoriete locatie en tijd van de dag om te fotograferen?

Ik hou echt van het zuidwesten. Utah, Arizona… Ik hou van de zonsondergangen daar en vooral schone nachten. Het is de perfecte plek om nachtfoto’s te maken.

 by

Kun je drie tips delen met je collega-fotografen?

1. Schiet veel. Alleen oefening zal je beter maken!

2. Maak foto’s van waar je echt van houdt. Als je van water houdt, maak dan foto’s van watervallen, oceanen, rivieren… Mensen zullen je passie achter je foto’s zien.

3. Geef niet te veel om de apparatuur. De apparatuur is belangrijk, maar niet zoveel als je kunt denken. Natuurlijk kun je geen foto maken van de Melkweg met een smartphone, maar je kunt het ook niet doen met een professionele camera als je niet met compositie kunt werken. Probeer te werken met slechts één lens of alleen een smartphone. Denk aan de compositie, de kleuren, lijnen, vormen. Denk niet na over de apparatuur die je gebruikt, maar denk in plaats daarvan na over hoe je de apparatuur gebruikt die je al hebt.

 by

Deel een van je favoriete foto’s met ons met een korte tutorial.

Het is mijn eerste Melkwegfoto. Ik nam het mee terug in 2011 op weg van New Orleans naar San Francisco. Ik was al eerder in Arches National Park geweest, maar ik had nog nooit geprobeerd om ‘s nachts foto’s te maken. Ik las er een paar artikelen over voordat ik het uitprobeerde, maar over het algemeen leerde ik tijdens het fotograferen die avond.

Enkele technische feiten:

Camera: Canon EOS 5D Mark II

Diafragma: f/2.8

ISO: 4000

Belichting: 49 sec

Lens Canon Fisheye 15mm

Ik was helemaal alleen op deze plek en dat is precies waar ik van hou! Alleen ik, mijn camera en de natuur om me heen. Het was moeilijk om de juiste compositie en belichting te vinden omdat het behoorlijk donker was. Ik heb urenlang geprobeerd om iets interessants te maken en uiteindelijk lukte het me.

Ik hou van een eerlijke foto. Ik gebruik dus maar één bestand (RAW) voor al mijn foto’s. Voor de nabewerking gebruik ik Apple Aperture, maar ik denk erover om over te stappen op Adobe Lightroom. Meestal gebruik ik gewoon gewone fotomanipulaties zoals contrast, curven, verzadiging, enz. Ik probeer de foto niet zo dicht mogelijk bij de realiteit te houden, in plaats daarvan probeer ik de realiteit te laten zien die ik zag tijdens het maken van de foto. Maar tegelijkertijd probeer ik niet iets geks en onrealistisch te doen, zoals onwerkelijke kleuren, HDR of samengevoegde foto’s.

 by

Deel alsjeblieft wat gedachten over je ViewBug-ervaring als fotograaf!

Ik hou echt van de wedstrijden en hoe gemakkelijk het is om foto’s voor hen te kiezen. Ik hoef niet voor elke wedstrijd nieuwe foto’s te uploaden, in plaats daarvan kan ik gewoon een van mijn reeds geüploade foto’s kiezen – en dat is alles!

 by

Volg Evgeny hier op ViewBug en bekijk zijn website!

Meer berichten in deze categorie Fotografie-cursussen van Theo-Herbots

Bekijk hier beneden wat voor moois U hier op deze website nog kan vinden

Trailer for a film about people who work on their Health.

Wat voor moois U hier kan vinden

Bezoek ook mijn “Andere” Blogs binnen deze Blog

Omdat smaken en Interesses verschillen heb ik Deze Blog opgedeeld in Verschillende andere Blogs

Blijf steeds als “allereerste” op de hoogte van Het “Allerlaatste” en ontvang onze berichten per mail. Wij houden evenmin van Spam als U, Uw gegevens worden “NIET” gedeeld aan derden

Vergeet niet U in te schrijven op De Nieuwsbrief

Bekijk de Video en U weet waarom

OPGELET ‼️

nadat U Uw mailadres heeft opgegeven en gedrukt op abonneren, ga naar Uw mailbox om op de bevestigingslink te klikken.

Dit is een beveiliging tegen Spam zodat niemand anders dan Uzelf zich kan inschrijven

U kan ten allen tijde terug uitschrijven

Voeg je bij 6.090 andere abonnees

Bent U meer een Facebook-Liefhebber ?

Dan kan ook snel eenvoudig mijn berichten ontvangen door mijn Facebook-Pagina te liken

Hier beneden gerelateerde Berichten

Blog at WordPress.com.

Translate into 110 Languages CLICK ➡️ HERE»✅and press the flag of Your country
%d bloggers liken dit: