MAAK MAANDAGEN WEER GEWELDIG: 7 TIPS OM JE WEEK GOED TE BEGINNEN || MAKE MONDAYS GREAT AGAIN: 7 TIPS TO START YOUR WEEK RIGHT

MAAK MAANDAGEN WEER GEWELDIG: 7 TIPS OM JE WEEK GOED TE BEGINNEN || MAKE MONDAYS GREAT AGAIN: 7 TIPS TO START YOUR WEEK RIGHT

Het was net vrijdagmiddag, en we sloten onze laptops en begonnen onze weekenden met een gevoel van opluchting. Maar het was net zo snel voorbij als het begon. Maandag is het weer zover en voor de meesten van ons kijken we er niet echt naar uit om weer aan het werk te gaan (vanuit huis). Maar met de juiste instelling kun je maandagen weer geweldig maken en de week met een positieve noot beginnen.

1. PLAN MAANDAGOCHTEND OP VRIJDAGMIDDAG

Ga je vaak na het weekend achter je bureau zitten en overweldigd door het aantal taken dat je de komende week moet volbrengen? Dat hoeft niet zo te zijn: neem een voorsprong en plan je maandag op vrijdagmiddag. Hoe? Ten eerste door een algemene to-do lijst te schrijven. Wijs vervolgens de afzonderlijke taken toe aan een specifieke dag. Je zult zien dat de wereld er heel anders uitziet als je goed georganiseerd bent.

2. IDENTIFICEER HET PROBLEEM EN VIND DE OPLOSSING

Ben jij een van die mensen die op zondagavond altijd in een slecht humeur is omdat je de volgende ochtend vroeg wakker moet worden? Laten we eerlijk zijn: het gaat om de juiste houding! Ga op zoek naar de oorzaak van je maandagblues en vind snel een oplossing. Pak een goed boek, maak contact met een goede vriend, mediteer of maak een lijst van de dingen waar je dankbaar voor bent. Breng je geest op een positievere plek.

3. BEREID JE LUNCHES VOOR DE WEEK OP ZONDAGAVOND

Koken kan stress verminderen, dus een beetje maaltijdvoorbereiding is een geweldige manier om je zondagavond door te brengen. Het zet je aan het denken over de komende week, en als je al alle lekkere dingen weet die je hebt gepland voor de lunch, heb je elke dag van de week iets extra’s om naar uit te kijken.

4. MUZIEK LAAT JE HART SNELLER KLOPPEN

“Zes uur al, ik zat net midden in een droom…” Klinkt dit nummer van The Bangles bekend in de oren?  Je kunt veel afspeellijsten op internet vinden om je de juiste #MondayMotivation te geven. Muziek maakt alles makkelijker!

5. BEGIN DE WEEK NIET GESTREST

Probeer een maandagritueelte ontwikkelen: maak een heerlijk ontbijt voordat je aan je werkdag begint, ga wandelen of doe een korte yogasessie. De sleutel is om te proberen te voorkomen dat je de nieuwe werkweek gestrest en chaotisch begint.

Voordat je je e-mails controleert, vergeet dan niet om naar de takenlijst te kijken die je vrijdag hebt geschreven. Wat moet je als eerste aanpakken? Stel je prioriteiten voor de dag vast en begin dan langzaam en bewustdoor je lijst te werken.

6. WEES DANKBAAR VOOR ELKE DAG

Maandag, 6 a.m. Je wekker gaat, en alles gewoon… Zuigt. Als je wakker wordt en het moeilijk vindt om positief te denken, doe dan wat werk om je mindset te veranderen. Een ding dat je kunt doen, is tien dingen opschrijven waar je op dit moment dankbaar voor bent in je leven. Dankbaarheid tonen voor wat je hebt, zal je helpen inzien dat er zoveel dingen zijn om dankbaar voor te zijn, die allemaal meer waardevolle plaatsen zijn om je energie te concentreren.

7. MAAK VAN MAANDAG JE FAVORIETE DAG

Wat vind je leuk aan maandag? Niets? Doe er dan iets aan! Probeer niet alleen de eerste dag van de week te overleven, maar zoek naar iets dat ‘s avonds een glimlach op je gezicht tovert. Dit kan een speciale maaltijd zijn die je thuis kookt, een aflevering van je favoriete tv-programma of een vaste telefoondate met je vrienden of familie. Probeer iets te vinden om naar uit te kijken en maak van maandag je favoriete dag van de week!

En onthoud:

VANDAAG IS DE MORGEN VAN GISTEREN

Meer berichten in deze categorie

Bekijk hier beneden wat voor moois U hier op deze website nog kan vinden

Trailer for a film about people who work on their Health.

Wat voor moois U hier kan vinden

Bezoek ook mijn “Andere” Blogs binnen deze Blog

Omdat smaken en Interesses verschillen heb ik Deze Blog opgedeeld in Verschillende andere Blogs

Blijf steeds als “allereerste” op de hoogte van Het “Allerlaatste” en ontvang onze berichten per mail. Wij houden evenmin van Spam als U, Uw gegevens worden “NIET” gedeeld aan derden

Vergeet niet U in te schrijven op De Nieuwsbrief

Bekijk de Video en U weet waarom

nadat U Uw mailadres heeft opgegeven en gedrukt op abonneren, ga naar Uw mailbox om op de bevestigingslink te klikken.

Dit is een beveiliging tegen Spam zodat niemand anders dan Uzelf zich kan inschrijven

U kan ten allen tijde terug uitschrijven

Voeg je bij 6.090 andere abonnees

Bent U meer een Facebook-Liefhebber ?

Dan kan ook snel eenvoudig mijn berichten ontvangen door mijn Facebook-Pagina te liken

Gerelateerde Berichten

Blog at WordPress.com.

Translate into 110 Languages CLICK ➡️ HERE»✅and press the flag of Your country
%d bloggers liken dit: