7 tips om uw vogels tijdens de vlucht-fotografie te verbeteren || 7 Tips To Improve Your Birds In Flight Photography

7 tips om uw vogels tijdens de vlucht-fotografie te verbeteren || 7 Tips To Improve Your Birds In Flight Photography

Allereerst dank aan alle getalenteerde fotografen die hebben deelgenomen aan mijn ViewBug Birds in Flight (BIF) fotowedstrijd.

Voor degenen onder u die nieuw zijn met BIF-foto’s, hier zijn enkele snelle tips! Om de tips te illustreren, gebruik ik enkele van mijn favoriete Amerikaanse zeearendfoto’s die ik heb gemaakt tijdens mijn fotoworkshops in Alaska.

Canon Explorer of Light en de bekroonde fotograaf Rick Sammon houdt van zijn dagelijkse werk. Rick, een onvermoeibare, productieve en inspirerende beeldmaker, door sommigen “The Godfather of Photography” genoemd, is een van de meest actieve fotografen op de planeet – hij verdeelt zijn tijd tussen het maken van afbeeldingen, het leiden van fotoworkshops en het maken van persoonlijke verschijningen. Ricks enthousiasme voor digitale beeldvorming werkt aanstekelijk. Hij is een man met een missie – een missie om digitale fotografie leuk, creatief, opwindend en lonend te maken voor anderen.

1) Stop actie.

Gebruik een sluitertijd van minimaal 1/1000ste van een seconde om de actie te stoppen. Om de uiteinden van de vleugels van de vogel te vervagen, probeer je te fotograferen met een sluitertijd van 1/800thof zelfs 1/500th van een seconde. Je moet experimenteren, op basis van de afstand en snelheid van de vogel, evenals op de lens die je gebruikt.

2) Verlaat de kamer.

Laat bij het samenstellen van je foto ruimte in het kader waarin de vogel kan vliegen. Zoals altijd plaats je het scherpstelpunt op de vogel, in plaats van de camera te laten proberen de focus te vinden met meerdere scherpstelpunten.

3) Zie het Licht.

Zoek naar schaduwen en hooglichten, evenals kleur. Zorg ervoor dat de ogen goed verlicht zijn en scherp zijn. Fotografeer bij zonsopgang en zonsondergang om warme, aangename kleuren in je foto’s te krijgen.

4) Belichten voor de hoogtepunten.

Fotografeer met je Highlight Alert en Histogram geactiveerd. Zorg ervoor dat je hoogtepunten (het helderste deel van de scène) niet overbelicht zijn. Wanneer de highlights (witte staartveren in dit geval) door meer dan een f-stop overbelicht zijn, kunnen ze niet worden gered in Photoshop of Lightroom.

5) Zoek naar scheiding.

Probeer foto’s te maken waarin de vogels gescheiden zijn, dat wil zeggen shots die ruimte tussen de vogels laten zien. Je hebt wat geluk nodig om dit type foto te maken, maar fotograferen met de snelste framesnelheid van je camera kan je kansen op een gelukkige opname vergroten!

6) Gebruik Focus Tracking.

Stel het scherpstelmodel van je camera in op Focus Tracking (AI Servo in Canon-camera’s). Focus tracking volgt een snel bewegend onderwerp tot op het moment van belichting, dus je hebt een goede kans om een scherpe opname te maken. Over scherpe opnames gesproken, gebruik de IS (Image Stabilization) functie van je camera/lens of gebruik een statief om je camera stabiel te houden. Veel vogelfotografen gebruiken statieven bij het fotograferen van vogels met lange lenzen. Mijn langste lens is een Canon 400mm DO lens. Alle schoten in dit bericht zijn hand-held.

7) Verwerk selectief.

Denk bij het verwerken van je beelden selectief. Slijp bijvoorbeeld alleen de vogel. Wanneer je selectief verwerkt, denk en werk je als een schilder.

Wil je meer weten over het fotograferen van vogels, bekijk dan Rick’s nieuwste online les / seminar: Master the Art and Craft of Bird Photography

Meer berichten in deze categorie

Bekijk hier beneden wat voor moois U hier op deze website nog kan vinden

Trailer for a film about people who work on their Health.

Wat voor moois U hier kan vinden

Bezoek ook mijn “Andere” Blogs binnen deze Blog

Omdat smaken en Interesses verschillen heb ik Deze Blog opgedeeld in Verschillende andere Blogs

Blijf steeds als “allereerste” op de hoogte van Het “Allerlaatste” en ontvang onze berichten per mail. Wij houden evenmin van Spam als U, Uw gegevens worden “NIET” gedeeld aan derden

Vergeet niet

nadat U Uw mailadres heeft opgegeven en gedrukt op abonneren, U naar Uw mailbox gaat om op de bevestigingslink te klikken.

Dit is een beveiliging tegen Spam zodat niemand anders dan Uzelf zich kan inschrijven

U kan ten allen tijde terug uitschrijven

Voeg je bij 6.091 andere abonnees

Blog at WordPress.com.

Translate into 110 Languages CLICK ➡️ HERE»✅and press the flag of Your country
%d bloggers liken dit: