Top 10 tips voor geweldige portretfotografiebelichting|| Top 10 Tips for Great Portrait Photography Lighting

Top 10 tips voor geweldige portretfotografiebelichting|| Top 10 Tips for Great Portrait Photography Lighting

Het spreekt voor zich dat licht een belangrijk onderdeel is van portretkunst. Het maakt niet uit hoe ervaren je bent, er is altijd iets nieuws dat je kunt doen om uitstekende foto’s van mensen te maken.

Hier zijn onze top 10 belichtingstips voor portretfotografen.

#1 Pas uw camera-instellingen handmatig aan

Elke cameramodus heeft zijn voor- en nadelen. Als je het leuk vindt om automatisch te fotograferen of een ander cameramodel te gebruiken, heb je alle kracht! Als je echter het gevoel hebt dat er iets ontbreekt op het gebied van controle, zul je waarschijnlijk genieten van handmatig fotograferen.

De handmatige modus geeft u controle over het volgende:

1. Kleurtemperatuur2
. Blootstelling3
.
Sluitertijd4. ISO

… en een lange lijst met andere instellingen die belangrijk zijn in portretfotografie.

 by

#2 Maak je eigen budgetvriendelijke reflector

Reflectoren doen hun naam eer aan; ze reflecteren licht, waardoor ze het perfecte hulpmiddel zijn voor portretsessies binnen en buiten. Als het gezicht van je model bedekt is met schaduwen of als je fotografeert op een sombere dag, gebruik dan een reflector.

Een gemiddelde reflector kost minder dan $ 20, maar het kan behoorlijk omvangrijk zijn. Als je zelfportretten maakt, vind je het misschien moeilijk om zelf een grote te gebruiken. (Persoonlijk is dit mijn grootste obstakel tijdens mijn fotoshoots met zelfportretten.)

U kunt dit voorkomen door uw eigen reflector te maken. Een groot vel folie of papier kan net zo effectief zijn als een professionele reflector. Als je iets groters nodig hebt, kun je een wit laken of een wit T-shirt gebruiken. U kunt de grootte aanpassen aan uw voorkeuren.

 by

#3 Kunstmatig binnenlicht is niet zo eng als het eruit ziet

Indoor portretfotografie heeft veel potentie. U hoeft zich geen zorgen te maken over de weersomstandigheden of de tijd in het comfort van uw huis! Maak je geen zorgen over het investeren in professionele kunstlichtapparatuur. Een zaklamp, lamp en zelfs de plafondlamp in je keuken zijn genoeg.

De sleutel is om je bewust te zijn van de kleurtemperatuur. Standaard kunstlicht kan er onflatteus uitzien in portretfotografie. Pas de kleurtemperatuur in je camera aan zodat je foto’s er niet te warm of te koud uitzien. Ook kun je de temperatuur eenvoudig aanpassen in een bewerkingsprogramma. Verzadig de oranje en geeltinten in je foto’s enigszins om je portretten een natuurlijke uitstraling te geven.

#4 Zie het licht onder ogen

Uw model hoeft het licht niet volledig onder ogen te zien, maar ten minste de helft van hun gezicht moet gelijkmatig verlicht zijn. Een kleine verandering in positie kan een groot verschil maken. Als het licht zich vlak boven uw model bevindt, vraag hen dan om hun hoofd op te tillen en naar het licht te kijken. Als ze hun hoofd niet optillen, zal het licht onflatteuze schaduwen op hun gezicht werpen. Simpel maar effectief, toch?

Natuurlijk zijn er uitzonderingen op elke regel. Voel je vrij om te experimenteren met verschillende invalshoeken en technieken.

 by

#5 Wees je bewust van achtergrondverlichting

Wanneer u foto’s van mensen maakt, is het gemakkelijk om alleen op hun gezicht te focussen. Al het andere verdwijnt naar de achtergrond. (Geen woordspeling bedoeld.) In werkelijkheid is elk aspect van uw frame belangrijk, vooral achtergrondverlichting.

Voordat u begint met het maken van foto’s, bestudeert u uw locatie. Is de achtergrond te fel? Zijn er schaduwen op de achtergrond die je foto er interessanter uit kunnen laten zien?

#6 Schiet door stof om hard licht te verzachten

Veel portretfotografen vermijden fotoshoots ‘s middags. Wanneer de zon recht boven je onderwerp staat, kan dit onflatteuze schaduwen op hun gezicht creëren. Dit betekent echter niet dat u het maken van foto’s volledig moet vermijden wanneer het licht hard is.

Hard licht kan gemakkelijk worden verzacht met behulp van gordijnen, dunne lakens en zelfs een paraplu. Uw model (of een assistent) kan de stof boven zijn hoofd houden. Als je geen toegang hebt tot deze dingen, probeer dan foto’s te maken in een schaduwrijk gebied.

 by

# 7 Of creëer dramatische schaduwen op zonnige dagen

Als alternatief kunt u prachtige foto’s maken door gebruik te maken van hard licht. Het enige dat u nodig hebt, is iets om dramatische schaduwen op het gezicht van uw model te creëren. Dit kunnen kanten gordijnen, haar, bloemen of handen zijn. Hoe ingewikkelder de schaduwen, hoe beter!

Schaduwen kunnen je helpen een eenvoudig portret om te zetten in een opvallende foto die een verhaal vertelt. Hoe harder het licht, hoe dramatischer de schaduwen zullen zijn. Hoe dichter het object bij uw model staat, hoe scherper de schaduwen er op hun gezicht uitzien.

#8 Wees niet bang voor tegenlicht

Als het licht achter uw model zit, zal het een prachtige gloed om hen heen creëren. Sommige fotografen vermijden dit soort verlichting omdat het er dof uit kan zien. Om dit op te lossen, heb je alleen maar een andere lichtbron nodig!

Stel dat uw model op een zonnige dag voor een raam staat. De achtergrondverlichting zorgt ervoor dat het licht op het gezicht van uw model er plat uitziet. Een externe lichtbron, zoals een lamp, lost dit op. Als u een zachter effect wilt, gebruikt u een reflector.

 by

#9 Gebruik eenvoudige rekwisieten om licht te reflecteren

Soms is alles wat je portretfotografie nodig heeft een boost van creativiteit. Er zijn veel verlichtingsaccessoires die je kunt kopen, maar vergeet niet dat je al genoeg rekwisieten in huis hebt!

Hier zijn een paar dingen die je kunt gebruiken tijdens je fotoshoots:

1. Zonnebril of bril2
. Klatergoudslinger3
. Folie4
. Kerstverlichting

Houd deze items voor de lens om licht te reflecteren. Je kunt ze ook gewoon op de achtergrond opnemen. Zonnebrillen en slingers creëren prachtige patronen op het gezicht van uw model. Kerstverlichting voegt een mooie boost van licht toe aan je achtergrond. (Als je geen foto’s met een kerstthema wilt, gebruik dan witte lichten!)

#10 Breek de regels van tijd tot tijd

Het is belangrijk om je bewust te zijn van regels en grenzen als het gaat om portretfotografie. Toch moet je niet vergeten om op je eigen creatieve intuïtie te vertrouwen. Als je iets anders wilt proberen dat niet als technisch perfect of trendy wordt beschouwd, ga er dan voor! Misschien ontdek je een techniek die je werk er uniek uit laat zien.

Een van de beste manieren om nieuwe trucs te ontdekken, is door de regels te volgen en ze te overtreden. Experimenteer met de tips in dit artikel. Ik weet zeker dat je ze kunt verheffen met behulp van je unieke stijl.

 by

Conclusie

Met behulp van deze 10 tips voor portretfotografie kun je op elk moment van de dag foto’s maken. U hoeft zich geen zorgen te maken over de weersomstandigheden, het type verlichting dat u gebruikt of gedurfde kleuren.

Omarm je creativiteit, ongeacht tijd, locatie en omstandigheden. Dit zal je helpen om het meeste uit je potentieel als portretfotograaf te halen.

Website Translation Widget

From Dutch to English

Other languages here below

AfrikaansAlbanianArabicArmenian
AzerbaijaniBasqueBelarusianBulgarian
CatalanChinese (S)Chinese (T)Croatian
CzechDanishDutchEstonian
FilipinoFinnishFrenchGalician
GermanGeorgianGreekHebrew
HindiHungarianIcelandicIndonesian
IrishItalianJapaneseKorean
LatavianLithuanianMacedonianMalay
MalteseNorwegianPersianPolish
PortugueseRomanianRussianSerbian
SlovakSlovenianSpanishSwahili
SwedishThaiTurkishUkrainian
UrduVietnameseWelshYiddish

Blog at WordPress.com.

Translate into 110 Languages CLICK ➡️ HERE»✅and press the flag of Your country
%d bloggers liken dit: