Zo word je een geweldige(re) fotograaf: 7 Tips || How to become a great(er) photographer: 7 Tips

Zo word je een geweldige(re) fotograaf: 7 Tips || How to become a great(er) photographer: 7 Tips

Translate this Website into 110 Languages CLICK ➡️ HERE ✅

Om een geweldige fotograaf te worden, is het belangrijkste niet om de beste camera of de duurste uitrusting te hebben, het is meer dan dat.

We vroegen de zeer getalenteerde Laura Sheridan(SheridansArt) wat volgens haar het belangrijkste is om een geweldige fotograaf te worden. Laura is pas 24 jaar oud, maar een bekende naam in de hedendaagse en beeldende kunst fotografie scene. Laura vertelt hoe belangrijk het is om jezelf niet te vergelijken met andere fotografen, om te netwerken, om je tijd te nemen met elke foto die je hebt gemaakt en om creatief te zijn en plezier te hebben onderweg. Hier zijn haar Top 7 Tips Om Een Geweldige(Re) Fotograaf te worden.

 by

1. Bestudeer de stijlen die je leuk vindt

Ik heb nooit echt begrepen waarom ik niet de resultaten kreeg die ik wilde, ondanks dat ik een enorme kaart met inspiratie had. Ik zeg niet dat je moet kopiëren wat anderen doen, maar kijk hoe ze het doen. Wat maakt het werk van de kunstenaar die je bewondert zo geweldig? Wat zijn de kleuren die ze gebruiken? Hoe gebruiken (of gebruiken) ze het licht? Hoe kun je deze technische details verwerken in je eigen stijl? Wat zijn de details die ervoor zorgen dat het opvalt? Wat is de styling? Wat zijn de genres? Wat is hun inspiratie?

Ik ben erg geïnteresseerd in hedendaagse fotografie, dus ik heb oude fotografische meesters zoals Cameron gestudeerd, maar ook (en vooral) kunstgeschiedenis. Meer bepaald schilders als Vermeer, Breughel, Rubens, Van Eyck. Ik werd verliefd op de gedempte kleuren, het zachte licht en de schilderachtige texturen. Na verloop van tijd begon ik deze elementen toe te voegen en zag ik hoe dingen zich ontwikkelden.

Ik zeg niet dat je moet kopiëren. Kopieer nooit iemands idee en kunst! Maar net zoals je op school leert, is ook het kunstveld een constant leerproces dat nooit eindigt.

 by

2. Neem de tijd

Er zullen altijd zeer getalenteerde mensen zijn, maar voor de meesten van ons kost het veel tijd om ergens te komen (en zelfs dan voel je je waarschijnlijk als mij, alsof je nergens bent!). Groeien als kunstenaar en als mens is een voortdurend veranderend iets. Terugkijkend op mijn oudere werk voel ik vaak alle ineenkrimpen. Tegelijkertijd kan ik echter ook zien hoeveel ik ben gegroeid omdat ik nooit heb opgegeven, ondanks het gevoel dat ik beelden heb gemaakt die niets waard zijn

Verwijder nooit je oude werken, maar neem de tijd om het te bekijken. Kijk ernaar en zie wat je er niet leuk aan vindt en vraag jezelf af waarom je het niet leuk vindt. Het is waardevolle informatie die je enorm kan helpen groeien! Neem ook de tijd om je werk te bewerken, neem een kleine pauze tussen het retoucheren, haal een kopje thee en kom terug met frisse ogen om je creatie te zien. Misschien omdraaien (want misschien zie je dingen die onopgemerkt zijn gebleven). Probeer het ook niet meteen aan mensen te laten zien, en bewaar het in plaats daarvan voor jezelf (dit is een moeilijke, ik weet het!). Misschien zie je na een bepaalde tijd iets heel nieuws!

 by

3. Vergelijk jezelf niet met anderen

Dit is waarschijnlijk het meest gegeven advies in alle artikelen die ik ooit heb gelezen, maar het is zo waar: vergelijk jezelf niet met anderen. Er zijn zoveel goede redenen om dit niet te doen, omdat het je zal belemmeren. Probeer jezelf niet te vergelijken omdat ze beter lijken te zijn of koelere concepten of grotere ideeën hebben. We beginnen allemaal ergens en je weet nooit wat ze hebben meegemaakt! Probeer ze in plaats daarvan te bewonderen en te ondersteunen. Deel wat ze maken en gebruik het als motivatie om in de loop van de tijd je eigen grote concepten te creëren (want zoals ik al zei, je moet de tijd nemen voor je eigen creaties).

Dit brengt me ook bij tip nummer vier (en voor mij het grootste advies dat ik ooit kan geven).

 by

4. Doe niet de competitieve stijl

Serieus: niet doen. Het is niet nodig om competitief te zijn in je werk. Roddel niet, wees niet gemeen, jaloers of benijd andere fotografen niet. Duw ze niet uit je sociale kring. Je moet in plaats daarvan je collega-fotografen en de concurrentie ten volle omarmen.

Ik kan dit niet genoeg benadrukken omdat het een van de beste dingen is die ik in de loop van de tijd heb geleerd. Toen ik begon was ik ongelooflijk competitief: ik vertrouwde niemand, iedereen “stal” mijn concepten, ik had constant ruzie met anderen … Klinkt geweldig toch? Nou, dat was het niet. Toen ik me realiseerde dat er veel betere dingen te doen waren dan een totale douchebag te zijn over alles, begon ik me open te stellen. Fast-forward naar vandaag; Ik heb geweldige relaties opgebouwd met kunstenaars en fotografen over de hele wereld. We zijn constant met elkaar bezig, motiveren een ander, delen verdriet en pijn, maar ook mijlpalen en ideeën.

Dit zijn slechts een paar dingen die mijn leven en mijn artistieke carrière rijker hebben gemaakt. Want uiteindelijk wordt er gepraat. Wil je bekend staan als die vervelende? Nee, natuurlijk niet! Ik zeg niet dat je alles moet versuikeren (want ze zullen het weten als je dat doet), maar wees gewoon jezelf, doe je ding en ontmoet mensen. Dat is alles wat je hoeft te doen!

 by

5. Uitrusting en waarom het niet duur of moeilijk hoeft te zijn

Ik zal niet liegen, op dit moment heb ik meer professionele apparatuur, maar het is ook vrij recent dat ik het heb gekocht. Ik heb een paar maanden geleden mijn thuisstudio gekocht (in totaal 1500 euro) en ik heb mijn Canon 5D mark I voor de afgelopen tweeënhalf jaar. Maar daarvoor (en nog steeds) heb ik bijna geen spullen. Sterker nog, ik voel me erg op mijn gemak bij het werken met minimalistische instellingen en veel doe-het-zelf.

Ik fotografeer nu bijna negen jaar en ik ben begonnen met een klein, digitaal ding. Op een gegeven moment moest ik zelfs een camera lenen van mijn vriend omdat ik die niet had) en het duurde lang om alles op te halen (ik ben eigenlijk nog steeds mijn lening aan mijn ouders aan het afbetalen voor de studio, maar dat is een ander verhaal…).

Wanneer mensen me vertellen dat ik een goede fotograaf ben omdat ik deze geweldige camera en professionele lens heb, voel ik me eigenlijk beledigd. Ik ben een goede fotograaf omdat ik mezelf de afgelopen negen jaar heb getraind om een goede fotograaf te worden, niet omdat mijn camera genoeg pixels heeft om enorme afdrukken te bevredigen! Het aantal pixels zal nooit veranderen hoe goed of slecht je bent als fotograaf. Het enige wat je nodig hebt is je creativiteit, een goede hoeveelheid energie en hard werken. Ik heb gewerkt met muren in het midden van de straat van slechts 50 cm breed om prachtige portretten te maken, ik heb modellen in kinderbadjes vol water en melk geplaatst, ik heb meel over de modellen en de grond eromheen gegooid om sneeuw te creëren … Wees gewoon creatief!

En weet je, dat is de beste praktijk die je ooit zult krijgen. Als je met niets kunt werken, dan kun je met alles het onmogelijke creëren! Wees gewoon creatief! Google is altijd je vriend en vergeet niet om contact op te nemen met anderen. Je weet nooit wat je vrienden in huis hebben die je een paar uur kunt lenen.

 by

6. Netwerken

Vergelijkbaar met tip nummer 4: wees niet competitief en omarm in plaats daarvan je artistieke netwerk. Dit is niet alleen goed voor je gemoedstoestand, maar het is ook een goede manier om input te krijgen, mooie vriendschappen te sluiten, geweldige ideeën te genereren, etc.

Dankzij mijn netwerk heb ik dit geweldige netwerk van creatieve ontwerpers met wie ik kan samenwerken om concepten tot leven te brengen. We delen ideeën en het is een constante stroom van inspiratie! Dit is slechts een klein topje van de ijsberg die hoort bij netwerken. Je weet nooit hoe de bal zal rollen als je aan het netwerken bent. Maar houd er rekening mee dat het gewoon mensen zijn. Wees niet opdringerig als het gaat om netwerken, laat het gewoon groeien en kijk hoe het gaat. Net als vriendschappen groeit netwerken in de loop van de tijd. Herinner jezelf er altijd aan om oprecht te zijn over waar je contact mee wilt opnemen.

 by

7. En last but not least ….

Er is geen gesproken waarheid over hoe je een goede fotograaf kunt worden. Wat ik in dit artikel schreef zijn mijn tips om door sommige dingen heen te komen. Ik zou kunnen schrijven over technische dingen of studio-opstellingen of hoe modellen te scouten … maar ik merk dat ik vaak nadenk en deel over de minder voor de hand liggende dingen: voor mij is netwerken belangrijker dan mijn uitrusting. Niet competitief zijn en in plaats van vriendelijk te zijn en anderen te bewonderen, heeft me zoveel meer in het leven gebracht dan constant ruzie maken met mezelf en anderen. Het delen van mijn ervaringen over het nemen van je tijd en studeren kan je zoveel meer in het leven geven dan een andere tutorial over hoe je een goede fantasiefotograaf kunt worden.

Mijn grootste advies: geloof in jezelf, werk heel, heel, heel hard, leer jezelf, netwerk en heb plezier. Want als je het niet leuk vindt wat je doet, zul je nooit beter worden – zo simpel is het. Omarm de slechte dagen omdat ze met een reden gebeuren: je leert iets nieuws.

Veel plezier met het fotograferen van je favoriete onderwerpen!

Zie ook meer van Laura’s verbazingwekkende hedendaagse kunst bezoek haar profiel en website.

WELKOM BIJ THEO-HERBOTS-FOTOGRAFIE-CURSUSSEN

Verwezenlijk je dromen

Welkom bij  Theo-Herbots-Fotografie-Cursussen, waar je de vaardigheden en ervaring kunt opdoen die nodig zijn om van jouw passie een carrière te maken.

Bekijk onze site om te zien wat we te bieden hebben en neem gerust contact op met vragen.

MEER OVER ONS

Hoe het allemaal begon

Theo-Herbots-Fotografie-Cursussen is een ideale Opleiding fotografie voor iedereen om een solide basis op te bouwen en zich voor te bereiden op een creatieve carrière.

Welk programma u ook kiest, u bent verzekerd van een goede opleiding .

Of u nu al bent ingeschreven of daarover nadenkt, blijf lezen en ontdek meer over programma’s, het toelatingsproces en nog veel meer.

Dagelijkse fotoblogs, beoordelingen, fotografietips, handleidingen voor het aanschaffen van apparatuur en meer.

Theo-Herbots-Fotografie-Cursussen is in 2010 opgericht en is een blog over de wereld van fotografie. We werken samen met enkele van de beste Websites in de fotografiesector om je van informatief materiaal, tools en andere producten te voorzien die je nodig hebt om succesvol te zijn. Als je onze content leuk vindt, vergeet je dan niet onderaan de pagina te abonneren.

NIEUWSBERICHTEN

Van succesverhalen over onze studenten en medewerkers tot nieuws over onze onderwijsprogramma’s en evenementen, op onze site kun je gemakkelijk op de hoogte blijven van de recente ontwikkelingen. Lees de nieuwste berichten hieronder.

Volg mij

Ontvang nieuwe berichten rechtstreeks in je inbox.

Voeg je bij 6.090 andere abonnees

Wees niet verlegen

Maak contact met Jouw favoriete Fotografen over heel De Wereld
Versterk een comunity van visuele creatievelingen en maak van ViewBug de plek om te verkennen en geïnspireerd te raken

Ik heb ervaring in deze soorten fotografie

Laten we elkaar spreken

WELKOM BIJ THEO-HERBOTS

Hier beneden mijn belangrijkste activiteiten. Bekijk ze alle 3️⃣

1️⃣ Fotografie fanclub

Theo-Herbots-Fotografie is een plek waar fans en supporters samenkomen om hun passie en ideeën te delen met een groep gelijkgestemden. We willen graag dat jij je comfortabel voelt, zodat je helemaal jezelf kunt zijn in een open Internet-omgeving waar iedereen meetelt. Sluit je vandaag nog bij ons aan en maak deel uit van onze geweldige community.

2️⃣ Theo-Herbots-Gezondheidsconsulent

Als gecertificeerd Gezondheidsconsulent sinds 2000, heb ik geleerd dat elk moment met twijfel, angst of druk kan worden gebruikt als katalysator voor een nieuwe start.

Uw weg naar optimale gezondheid begint hier.

CITAAT” 

Voltaire”Artsen stoppen medicijnen waarvan ze weinig weten, in lichamen waarvan ze minder weten, voor ziekten waarvan ze helemaal niets weten.”

Voltaire

Wij doen het anders, bekijk Alle gezondheid en schoonheidstips op één plaats

Mail me op contact theoherbots@gmail.comof volg me op:

Wij zijn ook actief op Sociale-Media

Het zou “Geweldig” zijn indien we elkaar ook daar zouden kunnen ontmoeten

Mijn Belangrijkste Berichten

3️⃣ Bekijk al mijn activiteiten op

Vergeet niet

nadat U Uw mailadres heeft opgegeven en gedrukt op abonneren, U naar Uw mailbox gaat om op de bevestigingslink te klikken.

Dit is een beveiliging tegen Spam zodat niemand anders dan Uzelf zich kan inschrijven

U kan ten allen tijde terug uitschrijven

Voeg je bij 6.090 andere abonnees

Of de eenvoudigste en snelste manier, Like mijn Facebook-Pagina en volg mijn berichten daar

over Theo-Herbots

Vindt U mijn berichten Leuk? Bekijk dan de video hier beneden

Meer hulp nodig?

Vragen of hulp nodig? Wij zijn er om te helpen. Neem contact op met ons vriendelijke ondersteuningsteam via WhatsApp.

Deel met de knoppen hier beneden ⏬⏬⏬

over Theo-Herbots

Eén reactie op “Zo word je een geweldige(re) fotograaf: 7 Tips || How to become a great(er) photographer: 7 Tips”

Geef een reactie

Blog at WordPress.com.

Translate into 110 Languages CLICK ➡️ HERE»✅and press the flag of Your country
%d bloggers liken dit: