Opzoeken! Eén ding zou elke fotograaf moeten doen ✅||To look up! One thing every photographer should do ✅

You can translate all Pages and Posts on this Blog into 110 languages using the Google-Translate-Widget under Posts and Pages

Ericcriswell, lid van de ViewBug-community, werd door zijn vader en moeder geïnspireerd om fotograaf te worden. “Het zijn allebei geweldige fotografen met heel verschillende persoonlijke stijlen.” Lees ons gesprek en ontdek met welke camera Eric het liefst fotografeert.

 by

Wat inspireerde je om fotograaf te worden?

Ik werd geïnspireerd om fotograaf te worden door mijn moeder en vader. Het zijn allebei geweldige fotografen met heel verschillende persoonlijke stijlen. Mijn moeder heeft een geweldig oog voor compositie en schoonheid en mijn vader heeft een geweldig talent voor het begrijpen van instellingen. Mijn ouders houden van reizen en tijdens onze reizen stonden we vaak voor de iconische sites en maakten we familiefoto’s. Mijn liefde voor fotografie begon in die tijd naast mijn broer, moeder en vader te staan glimlachen, klaar om het moment vast te leggen. Ik ben erg dankbaar voor een moeder en vader die het belang van familiereizen begrijpt en de tijd neemt om te stoppen op de momenten die er het meest toe doen.

 by

Wat was je eerste camera en waar fotografeer je vandaag mee?

Mijn eerste camera was een Pentax filmcamera. Ik had het geluk om de worsteling te begrijpen die het was om filmrolletjes rond te dragen en het in de meest ongelegen tijden te moeten veranderen, dan het slopende proces van het moeten nemen van de filmrolletjes naar een processor en WAIT ….. Het wachten… je zou terug moeten gaan naar de processor om op te pikken en te boeien. Sommige foto’s waren behoorlijk, sommige waren afschuwelijk en sommige processors verknoeiden het tijdens de verwerking. Ik denk dat die camera me aan het einde van de dag heeft geleerd om de technologie die we vandaag hebben te respecteren en hoe ik de best mogelijke foto kan maken met slechts een paar frames vastgelegd.

Mijn eerste digitale camera was een Olympus C3040 Zoom. Het was een beest….nou ja….ik dacht dat het op dat moment was. Het was 3,3 MP met een 7.1-21.3mm lens met een variabel diafragma van f/1.8 tot f/2.6. Het heeft in totaal tien knoppen. Het is een beetje verbazingwekkend hoe we beelden van deze apparatuur hebben gekregen.

Een groot deel van mijn portfolio is gemaakt met de Canon 5D Mark III, wat een absoluut ongelooflijke camera is geweest. Ik ben de afgelopen drie jaar dol geweest op Canon-producten terwijl ik vooruitgang boekte als fotograaf. Ik heb onlangs een Canon 5D Mark IV gekocht en heb genoten van de nieuwe ontwikkelingen in de 5D-productlijn.

 by

Als iemand naar je foto’s kijkt, wat wil je dan dat ze meenemen, wat probeer je te communiceren?

Telkens als iemand naar mijn foto’s kijkt, wil ik dat de kijker op dat moment bij me “is”. Ik wil dat de kijker de dingen “ruikt” die ik ruik. Ik wil dat de kijker de dingen die ik hoor “hoort”. Ik wil uiteindelijk dat de kijker door mijn ogen leeft.

Op een keer liep ik door mijn woonplaats na het voltooien van een seniorenportretsessie toen ik een groep jongens tegenkwam die een paar honderd meter van Beale Street zaten. Het was een groep muzikanten die op een muur zaten en hun muziek speelden. Ze waren een grungy stel jongens, en ze hadden allemaal verschillende hippie-stijlinstrumenten en zelfs een hond. Ik kon één foto maken voordat de jongens me zagen, en de hele scène veranderde voor mijn ogen. Wat ik heb vastgelegd, heeft me in staat gesteld om me het moment te herinneren. Het hielp me herinneren hoe grungy en vies deze jongens waren. Later liep ik langs hen en rook de geuren van hun duidelijk niet-gedouchte lichamen. Ik herinner me hoe de muziek voelde toen ik in de ontspanknop kneep. Ik herinner me zelfs de woorden die ze zeiden toen de senior met wie ik was langsliep en ze hadden keuzewoorden over deze mooie jongedame. Het was een moment dat nu een volle zintuiglijke herinnering is geworden.

Ik vertel mijn kinderen vaak dat er zoveel mensen zijn die nooit te ver van plaatsen zullen reizen of nooit verschillende culturen zullen ervaren. Ik wil dat die persoon het gevoel heeft dat hij mijn reisgenoot is en dat we samen in dat moment leven.

 by

Wat vind je zo leuk aan fotografie?

Mijn liefde voor fotografie draait allemaal om het vermogen om een herinnering vast te leggen, zodat ik terug kan gaan naar dat moment in mijn gedachten. Fotografie is een geweldige uitlaatklep voor mijn creativiteit. Het geeft me de kans om de mooie dingen die om ons heen gebeuren te allen tijde met de wereld te delen. Ik zie elke dag altijd als een kleine speurtocht. Terwijl ik doorga met mijn dag, ben ik op zoek naar iets dat mijn aandacht trekt als interessant, tragisch, mooi, boeiend, buitengewoon of soms gewoon gewoon. Ik heb bekroonde foto’s in mijn portfolio die zijn gemaakt terwijl ik aan het werk was. Ik deed gewoon wat ik elke dag doe en ik gebruikte die tijd om een verhaal vast te leggen waar anderen van kunnen genieten … Misschien hou ik het meest van het vermogen om de momenten te delen.

Wat heeft fotografie voor jou gedaan?

Fotografie heeft me een nieuwe manier gegeven om de wereld te zien. Ik heb geleerd om kaarten te lezen van plaatsen waar ik nog nooit ben geweest om locaties te vinden met potentieel geweldige kansen om steden, monumenten en interessante dingen vast te leggen. Ik heb geleerd hoe belangrijk licht is voor fotografie en hoe het voortdurend verandert. Fotografie heeft me geleerd om geduldig en flexibel te zijn. Soms kom ik op een opnamelocatie en is de belichting verschrikkelijk. Wat ik heb geleerd is dat als je maar lang genoeg wacht en het licht zal veranderen, maar soms moet je gewoon flexibel zijn en iets anders moet doen dan je van plan was.

 by

Op mijn eerste reis naar Venetië waren mijn vrouw en ik klaar om de stad in te gaan toen het begon te regenen. In het begin was ik teleurgesteld en zei ik gewoon dat we een hapje moesten eten, dus dat deden we. We liepen naar het avondeten en ik begon naar mijn voeten te kijken terwijl ik liep. Wat me opviel was dat de geplaveide straten van Venetië, toen ze nat waren, zorgden voor de meest verbazingwekkende reflecties die ik ooit had gezien. Ik kon niet snel genoeg klaar zijn met eten. Ik zei tegen mijn vrouw dat we terug naar het hotel moesten rennen om onze camera te pakken. Ze zei: “Maar het regent!” Ik zei: “Ik weet het. Geloof me.” We gingen naar de eerste winkel die we open konden vinden en kochten paraplu’s, en namen vervolgens de lege straten van Venetië aan om een aantal fantastische foto’s te maken, met geweldige reflecties en verlichting. Fotografie heeft me geholpen om anders naar dingen te kijken en flexibel te zijn met mijn plannen, omdat sommige dingen je gewoon niet kunt controleren, maar je kunt er nog steeds van profiteren terwijl ze gebeuren.

Probeer je conceptueel te zijn of laat je liever het gevoel achter een foto zien?

Over het algemeen probeer ik het gevoel achter mijn fotografie te laten zien. Ik wil dat de kijker een gevoel van emotie heeft. Als dat in mijn reisfotografie zit, wil ik dat ze erbij willen zijn. Als dat in mijn sportfotografie zit, wil ik dat ze het gevoel hebben dat ze in actie zijn. Als dat in mijn astrofotografie staat, wil ik dat ze het gevoel hebben dat ze voor het eerst de maan verkennen. Ongeacht wat ik fotografeer, ik wil altijd dat mijn kijker het gevoel heeft dat ze ergens emotioneel zijn aangekomen.

Hoe omschrijf je je stijl?

Ik ben een smeltkroes van een paar verschillende stijlen. Ik zou zeggen dat mijn stijl verandert met mijn omstandigheden en kansen. Ik zou zeggen dat de drie hoofdstijlen een groot deel van mijn portfolio uitmaken. Architectuurfotografie is iets wat ik graag regelmatig doe. Ik hou van het vastleggen van de interessante vormen, vormen, materialen, texturen en kleuren ontworpen door fantastische architecten over de hele wereld. Ik vind het geweldig om de items te vinden die de architecten zoveel tijd hebben besteed aan planning en verlichting. Ik hou van de uitdaging om een frame te vullen met deze verbazingwekkende historische structuren terwijl ik de perfecte verlichting en hoeken vind.

 by

Ik combineer mijn liefde voor architectuurfotografie vaak met mijn liefde voor nachtfotografie met lange belichtingstijd. De wereld verandert ’s nachts zo drastisch als we onze camera goed begrijpen. Ik geniet echt van dit soort fotografie omdat de lange sluitertijden me dwingen om te vertragen en gewoon te nemen op het moment.

Mijn liefde voor de natuur en creatie heeft mij een grote waardering voor landschapsfotografie gegeven. Het heeft me echt een kans gegeven om uit mijn drone te stappen om nieuwe perspectieven te krijgen. Over het algemeen denk ik dat dat me een “arch-long-night-scape-fotograaf” maakt!

 by

Als je één lens zou moeten kiezen, welke zou het dan zijn en waarom?

Voor mijn stijlfotografie woon ik met mijn Canon 16-35mm f/2.8 L serie lens, gemonteerd op mijn full frame camera body. Deze groothoeklens geeft me zo’n geweldig perspectief op architectuur- en landschapsfotografie. Eerlijk gezegd zou ik het vreselijk vinden om maar één lens te moeten kiezen. Voor mij is dat hetzelfde als iemand vragen om een huis te bouwen met alleen een hamer. De hamer is efficiënt voor sommige dingen, maar het is zo moeilijk om een bevestigingsmiddel in te schroeven met alleen een hamer. Ik zie verschillende lenzen als verschillende hulpmiddelen. Een 16-35mm zou bijvoorbeeld praktisch waardeloos zijn voor sportfotografie. Laat me er alsjeblieft geen kiezen.

Wat zijn jouw 3 tips voor anderen die betere reisfotografen willen worden?

1. STOP: Mijn nummer één regel voor het maken van geweldige reisfoto’s is om te STOPPEN. Als je op die plek bent en iets valt je op, of je ziet iets in die perfecte verlichting….Stop gewoon. Ik kan je niet vertellen hoe vaak ik over de weg ben gereden en iets zie dat mijn aandacht trekt en ik heb tegen mezelf gezegd: “Ik kom hier vanmiddag terug en ik heb tijd om te stoppen”. Uren later kom ik terug en….. WAT IS ER GEBEURD! Deze plek is totaal anders! De moraal van het verhaal is om de foto te maken wanneer het schot wordt herkend….Wanneer je oog twinkelt… het is tijd om te STOPPEN. Deze tip alleen al zal het succes van je foto’s veranderen. Je rijdt op een typische reisdag langs meer geweldige foto’s dan dat je ze weghaalt, en ze staan niet in je galerij alleen omdat je niet STOPT.

2. SCHIET VAAK: Als reizigers eten we graag twee of drie keer per dag, dus waarom niet minstens twee of drie keer per dag fotograferen? Ga er zeker overdag uit, MAAR vergeet nooit om ’s nachts uit te stappen. Sommige locaties transformeren ’s nachts volledig. Veel locaties die overdag teleurstellend zijn, zijn ’s nachts volledig overweldigend. Downtown Little Rock is voor mij zoiets. Er zijn veel bruggen die de rivier oversteken, en de stad is prachtig, maar ’s nachts is de LED-verlichting op de bruggen gewoon ongelooflijk! De meest verbazingwekkende reflecties en kleuren kunnen worden vastgelegd, maar alleen als je er ’s nachts bent!

Een ander voorbeeld: ik zeg altijd tegen fotografen die naar de Grand Canyon reizen om ervoor te zorgen dat je de kloof bij zonsopgang en bij zonsondergang vastlegt . . . dan . . . kijk omhoog en leg de lucht vast.

3. ZOEK OMHOOG: Als ik terugkijk op enkele van mijn grootste persoonlijke fotografiesuccessen, herinner ik me altijd dat moment in München, Duitsland. Het gebeurde eigenlijk twee keer in dezelfde reis. Wanneer we naar Europa reizen, komen we vaak in deze ongelooflijke kathedralen terecht, omdat het verbazingwekkende kunstwerken zijn en zo historisch ongelooflijk. Dus terug naar het verhaal, we zijn in deze ongelooflijke kathedraal in München en ik kijk omhoog en zie een geweldig gewelfd plafond dat zo de moeite waard was om vast te leggen, maar toen zag ik het kruis met Jezus aan het plafond hangen. Mijn geest begon te racen, omdat ik wist dat dit een homerun-moment was, maar het componeren van deze show zou praktisch onmogelijk zijn omdat er overal mensen waren (en in het midden van de vloer in een Europese kathedraal liggen voelde ongelooflijk respectloos). Dus ik ging gewoon zitten….soort van poepen… toen drong het tot me door. Ik ben hier misschien wel voor de laatste keer ooit… wat ga je doen? Ik besloot dat ik een manier wist om te proberen respectvol te zijn en de foto te maken. Ik stel mijn camera-instellingen in, stel mijn timer in en zet mijn camera op de grond … Ik zette de foto op een rij en klikte op de knop… Ik keek naar het schot en schrok. Verbazingwekkend….. MAAR mijn grote dikke kop zat in het schot! Ik was zo gestrest dat ik mijn vrouw gewoon vertelde dat we gewoon moesten gaan omdat het alles kostte wat ik nodig had om het in de eerste plaats te doen. Mijn vrouw keek me aan en zei….” Haal de foto.” Ik zei “Ok”! Ik ging terug en zette het weer op en kreeg de foto, en het was echt een wow-moment. Op zoek gaan naar een shotervaring en een shot dat ik nooit zal vergeten. Opzoeken!

 by

Heb je negatieve feedback gekregen van je werk? Wat heb je eraan gedaan?

Ik heb het geluk gehad dat ik niet veel negatieve feedback van mijn werk heb gekregen. Maar alle kleine opmerkingen die ik heb ontvangen, heb ik altijd als opbouwende kritiek opgevat. Ik respecteer dat de meningen van anderen me kunnen helpen een betere fotograaf te worden en mogelijk dingen te zien waar ik zelf nooit aan had gedacht. Als ik bijvoorbeeld nog nooit iemand had laten reageren op een niveauhorizon, was het misschien iets dat ik niet had gecorrigeerd in de post of tijdens shoots. Ik neem negatieve opmerkingen met een korreltje zout, want wat ik doe is een kunst en niet alle kunstenaars worden altijd begrepen. Neem negatieve opmerkingen niet te hard op en laat ze je creativiteit en passie niet verstikken.

Waar heb je leren fotograferen?

De basis van fotografie heb ik via mijn ouders geleerd. Compositievaardigheden die ik leerde door het artistieke oog van mijn moeder en mijn eerste cameravaardigheden door het ongelooflijke begrip van mijn vader van de mechanica van de camera en hoe de instellingen werken. Het kwam eigenlijk allemaal samen toen de neef van mijn vrouw, Kyle Shultz, een online fotografieschool begon met de naam Shultz Photo School. Hij had een manier om het ingewikkelde idee van instellingen te vereenvoudigen op een manier die echt logisch was, dus ik begon alle mechanica nog beter te begrijpen. Voor elk van deze leraren ben ik dankbaar!

Raw vs jpg en waarom?

Ik fotografeer absoluut het liefst in RAW, vanwege de stijl van fotograferen die ik fotografeer. Wanneer een individu in jpg schiet, verwerkt de camera kleuren vaak niet precies goed. Ik hou van de mogelijkheid om volledige controle te hebben over postproductie, ook al kost het meer tijd en moeite. Ik zou het helemaal spuugzat vinden om een opname in jpg te hebben vastgelegd en niet in staat te zijn om items in de uiteindelijke afbeelding te corrigeren. Hier is het ding, ik zou jpg voor beginners kunnen voorstellen, omdat er in het begin zoveel informatie is om in te nemen dat het leren van de functionaliteit van de camera en postproductie misschien te veel is voor een beginner en ervoor kan zorgen dat ze denken dat ze niet in staat zijn. Ik wil nooit dat fotografen zich zo voelen. Ik wil dat ze de basisprincipes leren van het “besturen” van de camera en het samenstellen van geweldige beelden, en vervolgens leren hoe ze de postproductie via RAW kunnen hameren.

 by

Als je de gave van een geweldige fotograaf zou kunnen hebben, wie zou het dan zijn en waarom?

Er zijn een aantal geweldige mentoren die ik graag zou willen rondhangen met het vastleggen van de bezienswaardigheden van de wereld. Mijn eerste keuze zou waarschijnlijk Trey Ratcliff zijn, omdat hij een ongelooflijke reisfotograaf is en hij altijd op de meest ongelooflijke locaties lijkt te zijn. Hij houdt van drones en dat geldt ook voor I. Trey heeft een geweldige smaak in zowel uitrusting als compositie. Hij heeft een manier om een verhaal te vertellen door middel van een foto, net zoals een auteur dat doet op een stuk papier door een boek. Zijn foto’s zorgen er altijd voor dat ik een reis naar die bestemming wil boeken.

 by

Ten tweede zou Serge Ramelli een geweldige kerel zijn om mee om te gaan. Hij is een geweldige fotograaf. Eigenlijk zijn Serge en Trey vrienden en schieten ze soms samen, dus ik zou een dag kiezen waarop ze samen aan het filmen zijn om met hen om te gaan. Serge is een ongelooflijke postproductie-editor en ik zou graag met hem gaan zitten en zijn hersenen kiezen. Ik heb veel van hem geleerd op zijn gratis YouTube-video’s.

 by

Ten derde zou ik Jason Lanier kiezen, die een geweldige portretfotograaf is. Jason maakt portretten op ongelooflijke locaties, wat geweldig is. Ik zou graag zijn montagestijl leren en met Jason en zijn team omgaan. Het lijken geweldige mensen om te leren kennen. Ik zou hier honderd namen kunnen opnoemen.

Wat is de meest voorkomende fout die je mensen tegenwoordig ziet maken bij het fotograferen?

Ik denk dat de meest voorkomende fout die mensen maken, is niet stoppen en een foto maken wanneer ze iets tegenkomen dat hen interesseert. We leven in een drukke wereld en de meeste mensen zijn te gehaast om aan de kant van de weg te stoppen en die camera eruit te halen als ze die geweldige zonsondergang of die ongelooflijke natuurfoto zien. Mijn belangrijkste regel van reisfotografie is om te STOPPEN, zelfs als dat betekent dat je je moet omdraaien om de foto te maken. Stop gewoon en maak die geweldige foto die je aandacht trok.

Wat is je droomlocatie om te fotograferen?

Ik heb heel veel droomlocaties, maar op dit moment ben ik erg geïnteresseerd in het doen van een aurora borealis shoot in IJsland. Ik hoop voldoende tijd door te brengen rond de ringweg van het land om me te vertakken en het uitgestrekte landschap, adembenemende watervallen en ongelooflijke landschappen te zien. Ik denk echt dat een perfecte IJsland reis echt twee afzonderlijke reizen omvat. Een winterreis en een zomerreis. Het landschap verandert zo veel tussen deze tijdframes dat, om de schoonheid van dit land echt te begrijpen, twee verschillende reizen nodig kunnen zijn. Iemand zin om een reis naar IJsland voor mij te betalen? Ik ruil reiskosten in voor fotografie-educatie. Je weet het nooit, tenzij je het vraagt!

 by

Hoe bepaal je waar je een foto maakt?

Ik gebruik alle tools die voor mij beschikbaar zijn in deze tijd, waar het internet zoveel informatie beschikbaar heeft voor eigenlijk iedereen die het wil. Ik selecteer vaak locaties om rechtstreeks vanuit de 3D-weergave van Google Earth te fotograferen. Ik ben in staat om locaties te bezoeken voordat ik ter plaatse kom en een idee te krijgen van waar er een paar plaatsen zijn om op te zetten die voor geweldige afbeeldingen kunnen zorgen. Dit is een ENORM voordeel. Als u dit niet doet voor architectuur- en reisfotografie, is dit zo’n handig hulpmiddel voor u. U bespaart een hoop tijd en potentieel geweldige verlichting, en weet precies waar u moet zijn voordat u aankomt.

Ik gebruik ook een geweldige app genaamd The Photographer’s Ephemeris waarmee de gebruiker een speld op een kaart kan plaatsen en de exacte tijd voor zonsopgang, zonsondergang, blauw uur, maansopkomst, maansondergang, enz. Kan controleren. Het geeft je ook het pad van elk, wat erg handig is om de maan vast te leggen op die perfecte stadsachtergrond, of om te weten of bepaalde steden zonsopgang- of zonsondergangsteden zijn. Om mijn woonplaats van de skyline van Memphis vast te leggen, zou een fotograaf bij zonsopgang op moeten staan. Dit is een geweldig hulpmiddel bij het plannen van uw verlichting.

Wat is je doel met je fotografie?

Ik wil uiteindelijk dat mijn fotografie mijn vrouw en mij overal in deze geweldige wereld meeneemt. Ik zou graag een consistente bijdrage leveren aan National Geographic Traveler, of een andere grote publicatie die voor mij zou betalen om avonturen te beleven, culturen te ervaren en geweldige verhalen te krijgen waar de wereld van kan genieten. Ik wil anderen inspireren om naar buiten te gaan en te leren over de wereld om hen heen.

Gun Jezelf wat rust in deze zo Gejaagde en Stresserende Tijd

  • Waar alles steeds sneller en sneller moet gaan
  • Men voor niets meer voldoende tijd kan maken

Bekijk hier beneden de Berichten in dezelfde Categorie.

Maar bekijk ook de rest eronder

Bezoek ook eens mijn andere Blogs

Ik publiceer ook in andere categorieën

Nieuwe berichten in je inbox

Weet steeds als “allereerste” het “allerlaatste”

Vergeet niet

nadat U Uw mailadres heeft opgegeven en gedrukt op abonneren, U naar Uw mailbox gaat om op de bevestigingslink te klikken.

Dit is een beveiliging tegen Spam zodat niemand anders dan Uzelf zich kan inschrijven

U kan ten allen tijde terug uitschrijven

Voeg je bij 6.057 andere volgers

Liever via Sociale-Media?

over Theo-Herbots

Dat kan ook

De snelste en eenvoudigste manier

Om al mijn berichten over Gezondheid, Fotografie, persoonlijke verhalen en veel meer, te ontvangen is door me te volgen op Facebook.

Meteen kan Je ze daar snel en eenvoudig doorgeven aan Jouw Volgers.

Velen gaan U dankbaar zijn, want zij gaan die informatie ontvangen waar zij reeds lang naar op zoek zijn

Facebook ➡️

Kom gerust ook even langs op onze andere Sociale-Media

Bekijk hier beneden in welke landen deze blog reeds is bezocht en hoeveel bezoeker

Dit zijn de cijfers van Begin 2021, want pas toen heb ik dit Widget aangebracht


Free counters!
Free counters!

Meer informatie over deze Blog en over mij Theo-Herbots Auteur, Fotograaf en Journalist

Wat ik doe ✅
Waarom ik het doe ✅
Hoe ik het doe ✅


Door Boddy-Moving-Theo-Herbots

You can translate everything into 110 Languages with the Google-Translate-Widget on the Websites Welkom op deze “ENIGE” en “UNIEKE” Blog die “ANDERS” is dan “ANDERS” Ik ben een Fotograaf en Blogger maar ook Gezondheid en Internet-Specialist, Mijn Blog is Minder leuk😀 zonder U ✅ VERGEET NIET mijn Blog, Nieuwsbrief te bekijken Ik hou er ook van om de allerlaatste snufjes op gebied van Websites en Internet uit te proberen en toe te passen Theo-Herbots-Gezondheidsconsulent Als gecertificeerd Gezondheidsconsulent sinds 2000, heb ik geleerd dat elk moment met twijfel, angst of druk kan worden gebruikt als katalysator voor een nieuwe start. Uw weg naar optimale gezondheid begint hier.😀 BEZOEK ME OP WELKOMSTWOORDE EN CONTACT IN DE MENUBALKEN VERNEEM "ALLES" over mij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: