6 tips voor mobiele fotografie ||6 tips for mobile photography

You can translate any post and page of this blog into 110 languages with the Google Translate Widget

6 tips voor mobiele fotografie die elke fotograaf moet weten

In de loop van zijn leven zal een persoon een aantal ups en downs ervaren. Een van de beste manieren om de moeilijke tijden door te komen, is door de goede tijden te documenteren. Met behulp van moderne technologie kunnen mensen snel foto’s maken met behulp van hun smartphones. Gemiddeld worden er wereldwijd dagelijks bijna 2 miljard digitale beelden gemaakt.

Probeert u uw mobiele foto’s aantrekkelijker te maken? Als dat zo is, zijn hier enkele geweldige tips om u te helpen dit doel te bereiken.

1. Maak gebruik van natuurlijk licht

Of je nu op zoek bent naar tips voor selfiefoto’s of groepsfoto’s, je komt veel informatie tegen over belichting. Ervaren fotografen realiseren zich dat het type verlichting dat in een foto wordt gebruikt, de aantrekkingskracht die het heeft, kan maken of breken. Een van de grootste fouten die onervaren mobiele fotografen maken, is proberen hun cameraflitser te gebruiken als lichtbron voor hun foto’s. Hoewel dit licht een geweldige zaklamp is, zorgt het voor vreselijke beeldverlichting.

In de meeste gevallen zal de flitsfunctie op een telefoon de foto’s die met de camera zijn gemaakt veel te helder maken. Als het even kan, moet je je smartphonefoto’s schilderen met natuurlijk licht. De kracht van natuurlijk zonlicht kan ervoor zorgen dat uw mobiele foto’s er warm en uitnodigend uitzien.

2. Begin met een schone lens

Er zijn zoveel dingen die u kunt doen om uw mobiele foto’s aantrekkelijker te maken. Het belangrijkste waar u rekening mee moet houden wanneer u geweldige foto’s probeert te maken met uw telefoon, is het schoonmaken van uw lens. U moet zich realiseren dat zelfs het kleinste stofje van invloed kan zijn op de foto’s die u met uw telefoon maakt.

Het achterlaten van de cameralens van uw telefoon bedekt met vuil en stof kan er ook toe leiden dat deze krassen krijgt. Dit is de reden waarom het gebruik van wegwerplensreinigingsdoekjes cruciaal is bij het proberen om dit deel van uw mobiele telefooncamera in goede staat te houden.

3. Digitale zoom is niet je vriend

Als je nieuw bent in de wereld van mobiele fotografie, zul je zeker fouten maken. Een van de belangrijkste fouten die nieuwkomers maken bij het maken van foto’s met hun mobiele telefoons, is het gebruik van hun digitale zoomfunctie. In de meeste gevallen zal dit ertoe leiden dat de foto in kwestie gepixeld wordt.

In plaats van deze functie te gebruiken en er later spijt van te krijgen, moet u voorkomen dat u inzoomt en de foto bijsnijd in de postproductie. Hierdoor kun je direct inzoomen op het beeld zonder pixelvorming te veroorzaken.

4. Let op de achtergrond

Sommige mobiele fotografen maken de fout om alleen scherp te stellen op het onderwerp in hun foto’s. Hoewel het onderwerp van de foto belangrijk is, moet u ook de achtergrond van de foto controleren. Het negeren van de achtergrond van je foto kan leiden tot gênante momenten.

Het laatste wat je wilt is dat de achtergrond het onderwerp in je foto overschaduwt, daarom moet je zorgvuldig kiezen waar je mobiele foto’s maakt.

5. Zorg voor de juiste apparatuur

Als je serieus bent over mobiele fotografie, dan moet je leren van je fouten. Naarmate de tijd verstrijkt, zult u waarschijnlijk de behoefte aan bepaalde apparatuur beginnen op te merken. Het hebben van zaken als een vrijstaand statief en een externe lichtbron kan van pas komen.

Misschien wilt u ook investeren in een selfiestick van hoge kwaliteit als u voortdurend zelfportretten maakt met uw telefoon. Deze sticks maken het maken van een selfie veel makkelijker.

6. Oefening baart kunst

Misschien is het beste wat je kunt doen om een betere mobiele fotograaf te worden, deze vaardigheid zoveel mogelijk te oefenen. Hoe meer foto’s u maakt met uw smartphone, hoe gemakkelijker het zal zijn om de instellingen en aanpak te achterhalen die het beste werken voor de resultaten die u probeert te verzamelen. Het mooie van smartphones is dat ze veel opslagruimte hebben, wat betekent dat je zonder zorgen alle foto’s kunt maken die je wilt.

Door de tips en hacks in dit artikel te implementeren, kunt u mobiele foto’s maken die zowel duidelijk als aantrekkelijk zijn. De tijd en energie die wordt geïnvesteerd om een betere mobiele fotograaf te worden, zal op de lange termijn de moeite waard zijn.

Theo-Herbots –Ik maak Uw Fotoreportage– Own Way

Wacht !! Neem ook eens een kijkje hier beneden

Wij zijn ook bezig op de Sociale-Media Hier beneden. Het zou geweldig zijn om U ook daar te kunnen ontmoeten

Blijf op de hoogte van al mijn berichten per mail, vul hier beneden Uw email-adres in en klik op subscribe

Wij Houden evenmin van Spam als U, Uw gegevens worden “NIET” gedeeld aan derden

Voeg je bij 6.092 andere abonnees

Uw mening is belangrijk

Geef hier beneden Uw reactie

Translate into 110 Languages CLICK ➡️ HERE»✅and press the flag of Your country
%d bloggers liken dit: