10 portrettips die elke fotograaf moet lezen ||10 PORTRAIT TIPS EVERY PHOTOGRAPHER SHOULD READ

Peter Hurley wordt door de meesten beschouwd als de beroemdste headshot fotograaf ter wereld en hij wordt door velen ook als de allerbeste beschouwd. Peter Hurley begon zijn carrière als model en verplaatste zijn bedrijf al snel achter de camera in 2002. In 2011 werkte Peter samen met Fstoppers om zijn tutorial te maken: The Art Behind The Headshot. Sindsdien heeft Peter de wereld rondgereisd om zijn vak te onderwijzen.


You can translate any post and page on this Blog into 110 Languages via The Google-Translate-Widget


Als fotograaf is het jouw taak om de sfeer tijdens een shoot te beheersen om een creatieve werkomgeving voor je klanten te creëren. Om dat effectief te doen, moet u uw klanten van begin tot eind aansturen. Het is zeldzaam, als je me ooit stil zult vinden tijdens een fotosessie. Als je geen spel hebt in dit deel, dan is dat precies waar je aan wilt werken. Flatmosphere’s creëert platte beelden en dat maakt geen deel uit van de woordenschat van de Headshot Crew. Dus hier zijn tien crewtips waar ik graag mee zou willen beginnen om je headshot-spel aan te zwengelen.

1. Vraag nooit iemand om te glimlachen.

Nooit en ik bedoel in geen geval zou je iemand voor je camera moeten vragen om te glimlachen! Cliché fotograaf lijn: Zeg kaas! Niet voor ons, je hebt het niet nodig, dus gooi het uit het raam. Nu zijn kleine gesloten mond glimlachen over het algemeen prima, afhankelijk van hoe de klant reageert, dus af en toe vraag ik hen om kleine glimlachen te doen als dat nodig is. Grote glimlachen moeten spontaan zijn en uit jouw richting komen. Ik weet dat dit een beetje vaag is en ik geef je niet veel om mee te werken, maar ik wil dat je je best doet om je klanten dag in dag uit spontaan te laten glimlachen. Ik ben groot in het creëren van echt gelach en glimlachen, dus naarmate de weken verstrijken in het Headshot Crew Core Curriculum, heb je nieuwe tools om mensen in een oogenkentermijn aan het lachen te krijgen.

2. Je moet wel een glimlach krijgen.

Er is hier dus een hachelijke situatie: je wilt ze niet vragen om te glimlachen, maar je moet er echt een glimlach uit halen. Ik wil ze altijd met een kleine glimlach beginnen om een schot te creëren dat mensen niet uitschakelt door te serieus te zijn. De basis voor al mijn werk en mijn #1 doel tijdens een sessie is om de klant te leiden naar een schot dat vertrouwen en benaderbaarheid overbrengt. Om een aanspreekbaar aspect te creëren, moeten ze op zijn minst een vleugje glimlach hebben. Zonder dat zal het schot plat worden, dus experimenteren met de kleinste glimlach is waar het is totdat je ze in hun eentje echt kunt laten kraken. Zodra je die zelfverzekerde en aanspreekbare foto’s hebt, kun je ze in elke andere richting verplaatsen die je wilt wetende dat ze de sessie zullen verlaten met uitstekende afbeeldingen. Als je een schot mist dat vertrouwen wekt in de benaderbaarheid in de sessie, dan heb je wat mij betreft de boot gemist in headshot en jammerlijk gefaald. Laat ze je frame niet verlaten totdat je het gevoel hebt dat je deze ene cruciale uitdrukking hebt genageld. We werken aan C&A naarmate de weken evolueren in het kerncurriculum.

3. Mond, Ogen, Wenkbrauwen.

We weten dus waar het benaderbaarheidsgedeelte vandaan komt (d.w.z. mond), maar waar komt het vertrouwen vandaan? Kun je raden? Het kan alleen afkomstig zijn van een van de drie plaatsen waar mensen zich op hun gezicht kunnen bewegen bij het maken van uitdrukkingen. Wat zijn dat voor drie dingen? Mond, ogen, wenkbrauwen.

4. Model vertrouwen.

Uw klanten moeten alle drie consistent betrekken, anders zullen hun opnamen geen expressie hebben. Dus laten we teruggaan naar vertrouwen, het komt allemaal uit de ogen, net als angst. Dus als angst of onzekerheid onze ogen opent, bijvoorbeeld herten in de koplampen, dan moet vertrouwen komen van het tegenovergestelde doen, toch? Maak je klaar, want naar mijn mening is dit advies de volledige kosten van toegang tot headshotland waard. Ja, ik geloof dat ik een enorme headshot business heb opgebouwd door mensen te laten gluren. Velen van jullie weten dat ik de squinch heb gemaakt, dus ik had ze eigenlijk al jaren, maar zelfs ik was me er niet van bewust totdat ik met dit concept kwam. Ik maak ook geen grapje, het is al jaren mijn grootste geheim en ik was versteend om erover te praten, nu heb ik het de wereld laten weten via “It’s All About The Squinch!” Het klinkt misschien vreemd voor sommigen, dus als je die verklaring in twijfel trek, doe dan wat onderzoek en vind foto’s die vertrouwen overbrengen, hoogstwaarschijnlijk zullen ze knijpen!

5. Laat uw klanten er niet gretig uitzien.

Dus we willen natuurlijk wegblijven van schoten waar onze klanten bang uitzien, maar er is nog een woord dat ik niet kan uitstaan en dat je moet vermijden en dat zou elke uitdrukking zijn die kan worden opgevat als gretig. U wilt zeker niet dat uw klanten enthousiast zijn over iets. Ze uit chillen en ze laten begrijpen dat gretig zijn niet cool is, zal hun energie veranderen en je bent op weg om ze in de juiste richting te verplaatsen. Gretige foto’s gebeuren meestal aan het begin van de shoot wanneer de klant angstig is en ze opvallen als een zere duim. Grote ogen en een glimlach van kaasfactor 57 zorgen ervoor dat mensen er helemaal opgewonden uitzien en elke coole factor die misschien is verdwenen en ze rechtstreeks in de dork-modus schiet. Geen goede plek voor je beelden om te landen. Verlies de sukkel door te gaan chillen, het zal gebeuren als de zenuwen verslijten en je haalt er echte energie uit.

6. Uitdrukkingen met woorden.

Dus we gaan voor zelfverzekerde, aanspreekbare, niet-gretige shots die uitdrukking geven, toch? Makkelijker gezegd dan gedaan, maar ik ga je in de loop van het HSC Core Curriculum op de korrel nemen. Voor nu geef ik je een tip die me helpt door mijn sessies heen te komen en mijn cliënt een richting geeft om zonder al te veel nadenken te gaan. Ik geef ze gewoon woorden en vraag ze om hun uitdrukking aan dat woord te koppelen. De woorden die ik ze geef moeten woorden zijn die werken in de context van wat ik probeer eruit te krijgen. Hier zijn een paar van mijn favorieten, dus voel je vrij om ze een kans te geven: stiekem (#1 Veruit in mijn boek), flirterig, schattig, eigenwijs, suave, zwoel, lief, charmant, eigenzinnig en sluw. Denk aan degenen die met je resoneren en begin ze te gebruiken om te zien hoe het met je gaat.

7. Fysieke positie.

Dus laten we nu fysiek worden. Meestal is het allereerste wat ik iemand vertel als ze voet voor mijn camera zetten, hun voorhoofd of oren naar de camera duwen. Ik ben groot in sterke kaaklijnen en zonder het hoofd een aanraking naar voren te brengen, krijg je geen druk op de huid rond de kaaklijn, verzacht het en rondt het gezicht af. Het kostte me vele jaren om deze voorhoofd/oor beweging te achterhalen. Ik zeg ook kin uit en omlaag, maar als je dat af en toe doet, krijg je een vreemde reactie, dus probeer eerst het voorhoofd uit en naar beneden. Ik demonstreer dit voor hen door het profiel naar hen te draaien en mijn hoofd naar voren te rammen als een schildpad om het punt te illustreren. Het bevrijden van uw cliënt van een dubbele kin is net zo belangrijk als al het andere dat u tijdens een sessie zou kunnen doen. Als ze het niet snappen, grap ik met hen dat ik wil dat ze hun chiropractor moeten bellen om aan het einde van de sessie een afspraak te maken.

8. De kaaklijn.

Laten we voorlopig bij het kaakaccentueringsonderwerp blijven. Een andere manier waarop ik de kaaklijn versterk, is door ze naar me toe te laten leunen en de schouder die het dichtst bij de camera staat enigszins te laten vallen. Je wilt echt dat ze in de taille buigen met een zeer lichte scheve. Als je zegt dat ze een schouder moeten laten vallen, worden ze ongelijk en zien ze er waarschijnlijk ongemakkelijk uit. Hoe meer hun lichaam naar de zijkant wordt gedraaid, hoe meer deze beweging hun kaaklijn zal knallen. Je moet ze misschien fysiek laten zien hoe ze dit moeten doen en af en toe ga ik ze pakken om ze in deze positie te plaatsen voor degenen die in de richting worden uitgedaagd. Ik heb mijn klanten altijd recht omhoog of leunend naar de camera, ik heb nooit een omstandigheid gevonden waarin weg leunen van de camera zou werken. Een goede vuistregel is om ervoor te zorgen dat hun achterschouder iets hoger is dan de voorste schouder. Wanneer ze recht op de camera gericht zijn, is deze regel niet van toepassing omdat beide schouders op dat moment even ver van de camera staan. De sleutel hier is om dit niet te overdrijven en terwijl ze hun hoofd naar beneden leunen, wat betekent dat je je camera moet laten zakken. Uw lens moet altijd op dezelfde hoogte zijn als zijn oorlel of eronder. Ik ga zelden boven de hoogte van de oorlel in een headshot. Ook, als je ze leunt, is een favoriete zet van mij waar we de komende weken in zullen komen, om de camera met hen te kantelen om het uiterlijk van de lean te minimaliseren. Ik noem het de tilt/untilt move en raak dit in detail in een komende aflevering in het Core Curriculum.

9. De wenkbrauwen.

Zelden of nooit zie je mensen hun wenkbrauwen gebruiken om uitdrukking over te brengen in een headshot. In mijn werk ben ik trots op wenkbrauwactie! Ik wil dat je je klanten gaat coachen om dit te proberen. Er zijn 2 bewegingen te maken: Wenkbrauwdruk: Wat een beetje intimiderender is en geweldig werkt voor acteurs die voor meer dramatische rollen gaan. Brow jacking: Je wilt dat ze af en toe hun wenkbrauwen opvijzelen, wat het gezicht opent en ze gastvrijer worden. Ga voor een spiegel staan en oefen dit, je wilt dit kunnen overbrengen op je klanten door ze zelf te laten zien dat ze het doen. Alles wat je voor hen doet, zorgt ervoor dat ze zich comfortabeler voelen, dus om ze naar je copycat te laten gaan, is de sleutel voor dit en een heleboel andere bewegingen die ik doe. Doe het!

10Bouw een framework.

Naarmate je sessie vordert, wil je langzaam wegsturen van wat ik directe richting noem zodra ze een idee hebben van wat ze daar doen, d.w.z. naar links of rechts gaan, kin omhoog of omlaag, glimlachen, enz. Alle fotografen moeten het gebruiken om onze klanten te krijgen waar we ze willen hebben. Je wilt het echter uiteindelijk wat rustiger aan doen naarmate de shoot vordert en wat andere stimulerende middelen aan de mix toevoegen. Zodra je een raamwerk hebt gebouwd om te begrijpen dat je veel minder handen kunt zijn om ze op natuurlijke wijze daar te laten komen. Dit schiet altijd hun eigen comfortniveau door het dak en ze zullen daarbij veel minder robotachtig lijken. Ondertussen sla je ze met een scherts dat niet richtinggevend is en zet je ze aan het denken. Ik zal dit soort richting toevoegen naarmate de koers zich de komende maanden ontwikkelt. Grote dingen en ik wil dat je er klaar voor bent.

Het ontwikkelen van een routine of spelplan voor uw sessies is essentieel. Ik heb zeker een shtick die ik dagelijks gebruik. Het is in de loop der jaren aangepast en verfijnd en zit zo ingebakken in mij dat ik er elk moment iets uit kan halen. Het is gebaseerd op het voortdurend voeden van klanten nieuwe informatie. Je raakt ze kwijt en de sessie begint muf te worden als je steeds hetzelfde blijft herhalen. Je wilt een overvloed aan aanwijzingen waar je op elk moment mee kunt gaan. We zullen beginnen met het maken van een plan voor u om precies dat te doen in de komende maanden ook. Veel van de tools die ik je geef, geven inzicht in hoe je je eigen plan kunt formuleren en je eigen manier van omgaan met elke shoot kunt ontwikkelen.

Ik hoop dat deze crewtips nuttig zijn geweest!

Ik weet dat je vragen hebt en we zullen die dagelijks onderzoeken in de groepsposten en op de Crew Casts, dus vuur ze op mijn manier af en ik zal mijn best doen om ze voor je te beantwoorden. Bedankt dat je deel uitmaakt van de crew en ik zie je snel op een Crew Cast! Plasser


Theo-Herbots –– Fotografie

MIJN CAMERA EN IK

De wereld ontdekken

Onze levens, onze landschappen en onze natuurlijke wonderen zorgen voor ongelooflijk veel inspiratie. Ik heb het geluk al dat moois door mijn lens te mogen bewonderen en dit te kunnen delen met vrienden, familie en gelijkgestemden. Sinds 2000 heb ik het geluk gehad om fenomenale avonturen te beleven en heb ik dit alles gaandeweg gedocumenteerd.

Kon het zelf bijna niet geloven, zo’n geweldige resultaten

Opgelet, vooraleer op de bijgevoegde linken te klikken, bekijk alle video’s hier beneden

Heeft U toch op een link geklikt, kom daarna terug naar hier o de volgende te bekijken.

Een kleine moeite die U niet zal spijten

  • Video 1 over mijn Awards
  • Video 2 Bezoek ook eens mijn Foto-Portfolio
  • Video 3 Bekijk de video Hier beneden en doe ook mee Waag Uw kans
  • Video-4 Wat te doen als U mijn berichten Leuk vindt

Video 1 over mijn Awards


Video 2 Bezoek ook eens mijn Foto-Portfolio


Video 3 Bekijk de video Hier beneden en doe ook mee

Waag Uw kans


Video-4 Wat te doen als U mijn berichten Leuk vindt


Blijf op de hoogte en ontvang de Geweldige berichten

  • Vul hier beneden Uw Email adres in
  • Klik op subscribe
  • Ga naar Uw Inbox en klik op de bevestigingslink (dit is opdat niemand anders Uw gegevens zou kunnen misbruiken)
  • Wij Houden evenmin van Spam als U, Uw gegevens worden NIET gedeeld aan derden

Voeg je bij 6.092 andere abonnees

Meer hulp nodig?

Vragen of hulp nodig? Wij zijn er om te helpen. Neem contact op met ons vriendelijke ondersteuningsteam via WhatsApp.

Translate into 110 Languages CLICK ➡️ HERE»✅and press the flag of Your country
%d bloggers liken dit: