30 landen fotograferen in 4 jaar || Photographing 30 countries in 4 years

You can read this message in 110 languages via The Google-Translate-Widget

Een wereldreiziger en een camera… Is dat geen geweldige combinatie voor een aantal geweldige foto’s? Paul Cashman (Cashman) is in vier jaar tijd in meer dan dertig landen geweest en heeft een aantal dramatische foto’s gemaakt van landschappen, straten, portretten tot dieren in het wild, waardoor elk klein hoekje van de wereld zijn eigen kleurrijke verhaal krijgt. Hij wil dat zijn kijkers een gevoel van opwinding voelen als ze naar zijn foto’s kijken. Geniet van ons gesprek!

 by

Kun je ons vertellen over jezelf en je achtergrond?

Ik ben geboren en getogen in Perth, West-Australië. Toen ik opgroeide, streefde ik verschillende interesses na, maar ging pas op mijn 25e fotografie doen en begon te reizen. Sindsdien heb ik ongeveer vier jaar gereisd naar meer dan dertig landen door Europa, Azië en Amerika. Hoewel ik van mijn geboortestad hou, zijn de meeste van mijn foto’s van elders, dus ik denk dat je me een reisfotograaf kunt noemen. Professioneel werk ik als Management Consultant en heb ik kwalificaties in informatica, psychologie en business. Ik gebruik Fotografie als een creatieve uitlaatklep en als excuus om van mijn kont af te komen en de wereld te zien!

 by

Wanneer dacht je er voor het eerst aan om fotograaf te worden?

Ik investeerde in een oude Minolta A1 om een reis naar Canada te documenteren. De reis was geweldig, maar mijn camera brak in de eerste paar dagen! Zonder functionele apparatuur leende ik andermans camera’s en maakte kopieën van foto’s waar ik kon. Ik geloof dat de belichting van de fotografie van verschillende mensen me waarschijnlijk meer inspireerde dan wanneer ik mijn eigen werkende camera had. Zodra ik thuiskwam investeerde ik in een Canon 500D met een paar kitlenzen. Tijdens het zoeken naar nieuwe en interessante onderwerpen ontdekte ik de wereld van macro- en abstracte fotografie. Op dit punt zou ik zeggen dat mijn interesse in fotografie is gevestigd.

 by

Waar haal je je fotografische inspiratie vandaan?

Hoewel ik bekende fotografen kan waarderen, haal ik veel inspiratie uit online communities zoals ViewBug. In alle eerlijkheid, er zijn zoveel geweldige professionele en amateurfotografen die hun werk online plaatsen. Het is een geweldige tijd voor fotografie!

 by

Heb je influencers?

Niet in stilistische zin, maar de tante van mijn vrouw (Tracy) dwong me om mijn interesse in fotografie na te streven voordat ze overleed. Ik ben erg dankbaar voor haar steun en haar invloed op mijn werk.

 by

Wat is je favoriete onderwerp om te fotograferen?

Het verandert de hele tijd. Mijn fotografie is een goede mix van landschappen, straat, fotojournalistiek, wildlife, abstract en macro. Hoewel veel van dit zou kunnen worden bestempeld als “Reisfotografie”, denk ik dat het enige gemeenschappelijke thema is dat ik graag beelden ontdek, niet in scène zet. Dat gezegd hebbende, mijn favoriete onderwerp om op dit moment te fotograferen is mijn vijf weken oude babyjongen. Hij is fascinerend, maar hij zal niet stil blijven staan!

 by

Wat is je favoriete uitrusting om mee te fotograferen?

Ik hou van mijn spullen klein en discreet. Als zodanig gebruikt het grootste deel van mijn fotografie micro 4/3-technologie, zoals de Olympus E-M1- en Pen-camera’s. De kleine vormfactor maakt ze erg draagbaar en erg handig voor straatfotografie waarbij een grote camera mensen kan intimideren. Voor mijn lenzen investeer ik in M.Zuiko pro objectieven van goede kwaliteit die een geweldige optiek hebben en weerbestendig zijn.

 by

Als je op reis gaat, wat neem je dan mee? Waarom?

Ik neem meestal mijn vrouw mee. Serieus, ze heeft kwalificaties in fotomedia en design, dus ik waardeer haar feedback enorm. Ik veronderstel dat mijn advies voor andere reisfotografen is om ervoor te zorgen dat je metgezellen je passie voor fotografie delen. Anders ben je het snel oneens over hoe je je tijd het beste in het buitenland kunt doorbrengen.

 by

Hoe leer je jezelf om betere foto’s te maken?

Mijn opleiding begon met een oud boek van Michael Freeman genaamd The 35mm Handbook. Toen ik eenmaal de technische componenten van fotografie begreep, begon ik verschillende compositiestijlen te leren door meer boeken te lezen, het werk van anderen te bekijken en veel te oefenen. Online bronnen zijn fantastisch voor het ontwikkelen van nabewerkingsvaardigheden, terwijl online communities geweldig zijn om feedback en inspiratie te krijgen. Ik heb ook het voordeel gehad om samen met andere professionele fotografen “on the job” te leren. Op dit moment studeer ik fotografiegeschiedenis om te leren hoe de perceptie van “goede fotografie” in de loop van de tijd is veranderd.

 by

Wat wil je zeggen met je foto’s?

Ik wil dat mijn kijkers een gevoel van verwondering en opwinding over de wereld ervaren. Dat gezegd hebbende, de meeste van mijn fotografie is persoonlijk. Zoals veel mensen heb ik 1000 foto’s die mijn eigen ervaringen documenteren die anderen niet zouden interesseren.

 by

Hoe krijg je je foto’s zover?

Ik denk dat mijn begrip van nabewerkingstechnieken van invloed is op hoe ik foto’s selecteer en samenstel. Als ik kan visualiseren hoe ik een beeld ga verwerken, dan ben ik meestal selectiever met hoe ik de opname samenstel. Zoals veel fotografen heb ik echter fouten gemaakt met oververwerking. Sommige van mijn eerdere werk leek een beetje te fantastisch. Ik probeer nu de verwerking tot een minimum te beperken om het realistisch te houden.

 by

B&W of kleur, wat heb je liever en waarom?

Het verandert de hele tijd. Als ik landschappen, dieren in het wild of macro fotografeer, fotografeer ik meestal in kleur. Als ik echter mensen fotografeer, fotografeer ik meestal in zwart-wit. Op dit moment maak ik veel B&W foto’s van mijn pasgeboren zoon.

Meer van Cashman’s fotografie zien? Bekijk zijn profiel en website.

Theo-Herbots –– Own Way

Neem contact op

Aarzel niet om contact met ons op te nemen via de onderstaande contactgegevens, of door een bericht te sturen via het formulier.

Enkel na telefonische afspraak

Potterijstraat 151
3300 Tienen België

Meer hulp nodig?

Vragen of hulp nodig? Wij zijn er om te helpen. Neem contact op met ons vriendelijke ondersteuningsteam via WhatsApp.

Translate into 110 Languages CLICK ➡️ HERE»✅and press the flag of Your country
%d bloggers liken dit: