Meer dan een foto: 7 tips voor trouwfotografie voor beginners

Iets ouds, iets nieuws, iets geleend en iets blauws


You can translate any post and page on this Blog into 110 Languages via The Google-Translate-Widget


Iets ouds, iets nieuws, iets geleend en iets blauws – en natuurlijk een taart, een gelukkige (en licht dronken) familie en een fotograaf. Een trouwfoto is meer dan duizend woorden waard, want je zult niet alleen deel uitmaken van een van de belangrijkste dagen van het paar, maar deze foto’s zullen hopelijk generaties lang doorgaan – dus je wilt het niet verpesten! We vroegen communitylid en portret- en trouwfotograaf Julie Weiss(weissphotography)of ze ons kon helpen met haar beste tips over bruidsfotografie. Julie is lid van de Beroepsvereniging voor Fotografie en de Vereniging van Trouw- en Portretfotografen, die wil dat elke opname zo uniek mogelijk is en iets origineels creëert voor haar klanten.

Hier zijn haar top 7 tips voor trouwfotografie!

 by

1. Plan alles in.

 De grote dag verloopt nooit zoals gepland, maar het hebben van een tijdlijn is gunstig. Vraag je bruid en bruidegom om twee uur van hun tijd alleen. Als je geluk hebt, krijg je een uur. Kom ten minste een uur van tevoren aan om uw apparatuur op te zetten en met de manager of eigenaar van de locatie te praten. Als je nog niet eerder of onlangs op de locatie bent geweest, plan dan een bezoek ruim voor de trouwdatum om de beste plekken voor foto’s te bekijken, altijd rekening houdend met de tijdlijn en verwachte problemen met verlichting. Zorg voor voldoende tijd om naar de receptie te reizen en de snelste route te kennen.

 by

2. Vergeet niet, je maakt deel uit van hun grote dag. 

Je persoonlijkheid is net zo belangrijk als je foto’s. Je bent een groot deel van hun dag, dus maak je bruid en bruidegom comfortabel met je aanwezigheid. Wees standvastig met uw verzoeken. Duidelijke begeleiding en instructie geven vertrouwen in je vaardigheden. We kunnen niet allemaal komieken zijn, maar een beetje gevoel voor humor gaat een heel eind. Moedig uw klanten aan om een bruids- en verlovingssessie met u te boeken. Dit is een geweldige tijd om uw klanten en uw klanten te leren kennen. Van alle mensen op hun bruiloft, zullen ze het grootste deel van hun tijd met jou doorbrengen. Maak het speciaal!

 by

3. Overleg voorafgaand aan hun grote dag. 

Plan altijd een consult in voor de grote dag. Dit introduceert hen tot uw producten en vooral u. Als uw potentiële klant niet de tijd wil nemen voor een consult, zien ze fotografie waarschijnlijk niet als een waardevolle investering. Verspil je tijd niet aan het verleiden van een onwillige aanwijzing. Voor die bereidwillige klanten, leer ze! Toon ze voorbeelden van uw werk, pakketten en producten. Help ze plannen en voorbereiden. Dit helpt uw klanten te begrijpen hoeveel er nodig is om hun grote dag te documenteren. Houd het simpel, laat je klanten zien wat ze nodig hebben, zodat je hem niet overweldigt. Klanten die verward of overweldigd zijn, zullen waarschijnlijk niet boeken.

Wanneer is de grote dag voorbij, zorg ervoor dat je hun afbeeldingen en producten tijdig levert. Na het grote evenement praten bruiden met hun vriendinnen die misschien ook gaan trouwen. Het laatste wat je wilt dat ze andere potentiële bruiden vertellen is dat ze hun boek nog niet hebben. Je bruid en bruidegom zullen je nog jaren herinneren. Volg uw bruiden op met betrekking tot jubilea en eventuele speciale gebeurtenissen die in hun leven plaatsvinden waarvoor ze uw diensten nodig hebben.

 by

4. Details, details, details. 

Iets ouds, iets nieuws, iets geleend, iets blauws. De kleine dingen kunnen erg belangrijk zijn voor een bruid. Het is allemaal gepland, betaald en klaar om gedocumenteerd te worden. Mis niets!

 by

5. Maak kennis met uw locaties en leveranciers. 

Het is een kleine wereld en in zekere zin zijn dit je collega’s. Ik heb nooit het gevoel gehad dat een terugslag nodig is, omdat een relatie met hen wederzijds voordelig is. Doneer monstersboeken van bruiloften die je op hun locatie hebt geschoten voor je locaties om hun bruiden te laten zien. Ze zullen blij zijn om deze boeken aan hun potentiële bruiden te laten zien, omdat geweldige fotografie laat zien hoe fantastisch de locatie eruit kan zien op hun speciale dag.

Het is belangrijk om sociaal persoonlijk en online te zijn. Kies een paar verschillende plaatsen om je werk te laten zien. Vermijd het delen van dezelfde foto’s en updates in alle netwerken. Waarom iemand volgen via verschillende netwerken als ze je allemaal dezelfde informatie en afbeeldingen geven?

 by

6. Heb je alles bij je? 

Heb back-up apparatuur voor alles. Ken de ins en outs van uw apparatuur. Maak van een bruiloft niet het moment om te experimenteren met een nieuwe gadget. Houd altijd een back-upstation bij u. Zodra je een Sim-kaart hebt gevuld, maak je er een back-up van! Er zijn back-upstations beschikbaar waarvoor u alleen een Sim-kaart hoeft in te voegen. Dit is een efficiënte manier om ervoor te zorgen dat er niets verloren gaat.

 by

7. Wees één met je camera. 

Ken en begrijp de handmatige instellingen op uw camera. Kleurenkaarten en lichtmeters zijn geweldig, maar ze kunnen je vertragen op een bruiloft. Leer je eigen lichtmeter te zijn en je Kelvin-weegschaal te begrijpen en dienovereenkomstig aan te passen. Als je nog in de leerfase bent, wees dan iemands back-up of assistent-schutter voordat je je vaardigheden als primaire fotograaf aanbiedt op iemands grote dag. Leer niet alleen je klanten, maar ook jezelf! Permanente educatie is belangrijk. Er zijn veel workshops online en uit beschikbaar. Technologie verandert altijd en er is altijd iets nieuws te leren. Last but not least, probeer iets nieuws en anders dat je fris houdt! Niets doodt liefdesarbeid sneller dan zelfgenoegzaamheid!

Voor meer vrolijke en prachtige foto’s van Julie, bezoek haar profiel, website en Facebook.


Theo-Herbots –– Fotografie

MIJN CAMERA EN IK

De wereld ontdekken

Onze levens, onze landschappen en onze natuurlijke wonderen zorgen voor ongelooflijk veel inspiratie. Ik heb het geluk al dat moois door mijn lens te mogen bewonderen en dit te kunnen delen met vrienden, familie en gelijkgestemden. Sinds 2000 heb ik het geluk gehad om fenomenale avonturen te beleven en heb ik dit alles gaandeweg gedocumenteerd.

Kon het zelf bijna niet geloven, zo’n geweldige resultaten

Opgelet, vooraleer op de bijgevoegde linken te klikken, bekijk alle video’s hier beneden

Heeft U toch op een link geklikt, kom daarna terug naar hier o de volgende te bekijken.

Een kleine moeite die U niet zal spijten

  • Video 1 over mijn Awards
  • Video 2 Bezoek ook eens mijn Foto-Portfolio
  • Video 3 Bekijk de video Hier beneden en doe ook mee Waag Uw kans
  • Video-4 Wat te doen als U mijn berichten Leuk vindt

Video 1 over mijn Awards


Video 2 Bezoek ook eens mijn Foto-Portfolio


Video 3 Bekijk de video Hier beneden en doe ook mee

Waag Uw kans


Video-4 Wat te doen als U mijn berichten Leuk vindt


Blijf op de hoogte en ontvang de Geweldige berichten

  • Vul hier beneden Uw Email adres in
  • Klik op subscribe
  • Ga naar Uw Inbox en klik op de bevestigingslink (dit is opdat niemand anders Uw gegevens zou kunnen misbruiken)
  • Wij Houden evenmin van Spam als U, Uw gegevens worden NIET gedeeld aan derden

Voeg je bij 6.093 andere abonnees

Meer hulp nodig?

Vragen of hulp nodig? Wij zijn er om te helpen. Neem contact op met ons vriendelijke ondersteuningsteam via WhatsApp.

Translate into 110 Languages CLICK ➡️ HERE»✅and press the flag of Your country
%d bloggers liken dit: