Waarom meedoen aan fotowedstrijden? || WHY ENTER PHOTO CONTESTS?


Een nieuwe manier van Fotografie

You can translate any post and page on this Blog into 110 Languages via the Google-Tranlsate-Widget


Fotowedstrijden. Als ik er rustig over nadenk heb ik er helemaal niets mee. Waarom doe ik er zo nu en dan toch aan mee vraag ik me af. Is het de kick, de spanning of gewoon erkend willen worden tussen de grote jongens? Tijd voor een stukje zelfreflectie.

De kick van het meedoen

Waarom doe ik net als zoveel andere mensen eigenlijk mee aan fotowedstrijden. Er moet iets zijn wat mij motiveert om foto’s in te sturen. Na diep in mijn binnenste te hebben gekeken kom ik tot de conclusie dat er twee dingen zijn die mij motiveren.

 • De eerste is de kick om te kunnen zeggen dat je een prijs of “highly commended” hebt gekregen bij een grote fotowedstrijd. Het gevoel dat je daardoor als amateur fotograaf een prestatie levert die op hetzelfde niveau ligt als foto’s van fotografen van naam. Je naam krijgt bekendheid binnen het fotowereldje, de prestige van het “erbij horen”. Ik vermoed dat veel mensen net als ik hier voldoening uit halen.
 • De tweede reden dat ik meedoe zijn de prijslokkertjes. De mooie reizen, camera’s, lenzen en andere foto-accessoires. Wie wil dat nu niet winnen?

Selectie stress

Voor je wat kunt winnen moet je eerst een selectie van foto’s maken die je in wilt sturen. Als ik wat instuur dan wil ik ook een kans maken om te winnen. Ik ben dusdanig competitief ingesteld dat ik meedoe om het winnen, niet om het insturen en meedoen! Welke foto’s van mij passen hierbij. Zijn de geselecteerde foto’s technisch goed. In welke categorie zal ik welk beeld insturen.

Jureren… persoonlijke voorkeur of toch niet?

Hoe het bij mij begon

Het verhaal achter mij als Curator bij Vieuwbug

In 2018 kreeg ik van iemand uit het buitenland (ik weet niet meer wie) een uitnodiging om mee te doen aan een Internationale Fotowedstrijd

Mijn eerste gedacht was: “Ik als klein ammateurke, het opnemen tegen beroemde Fotografen Wereldwijd, dat zal wel noppes worden”

Toch heb ik maar lukraak een van mijn foto’s uitgekozen

Die in die Wedstrijd paste.

Groot was mijn verrassing, toen ik vernam dat ik meteen de eerste prijs had gewonnen en werd er mij vanuit Canada telefonisch een Interview afgenomen. Bekijk het maar via de link hier beneden. (kom na het bekijken en het lezen van het Interview wel terug naar hier om het verhaal verder te lezen

http://viewbug.com/photo/80415127 Find more inspiring images at ViewBug – the world’s most rewarding photo community.

Ondanks alle mitsen en maren rondom fotowedstrijden ga ik lekker door met het insturen van foto’s. Het motiveert me in mijn streven om het maximale uit mijn fotowerk te halen, kritisch naar mijn beelden te kijken en te proberen om dezelfde of liefst nog betere kwaliteit foto’s te maken dan de prijswinnaars van fotowedstrijden. En zit mijn foto er niet bij, geen punt. Ik geniet met volle teugen van de prijswinnende foto’s van andere deelnemers aan de wedstrijd. En u, hoe denkt u over het meedoen aan een fotowedstrijd? Doet u aan alles mee of is het voor u “not done”.

Voor mij is het er uiteindelijk op uitgedraaid (door dat ik zo actief was) om curator te worden en te mogen meedoen om ingediende foto’s voor wedstrijden, mee te mogen beoordelen.

Iets waar ik enorm fier op ben

En waar ik zeker van ben dat velen die dit bericht lezen dit ook kunnen berieken

Mijn Foto’s zijn anders dan die van anderen, maar ik leg er nu eenmaal mijn eigen ziel in.

Men beheerst pas een techniek als

men er zijn eigen ziel kan inleggen

Gaandeweg ben ik meer foto’s beginnen in te sturen en heb ik ondertussen reeds meerdere prijzen behaald

Wat ik het leukst vind

Ik heb via Vieuwbug reeds heel wat leuke contacten met andere Fotografen Wereldwijd

En ik vind het gezellig om al de dingen uit te proberen zoals aangegeven in de video hier beneden.

Mijn advies:

Doe niet zoals ik in het begin van te denken, “mijn Foto’s zijn niet goed genoeg”.

Waag gewoon Uw kans. En als het toch niet zou lukken, laat U niet ontmoedigen en vindt Uw plezier in de talrijke mogelijkheden aangegeven in de video.

Succes

Verneem meer omtrent mij en mijn Fotografie hier beneden

En vergeet niet om de video te bekijken en daarna Uw kans te wagen en U in te schrijven


Theo-Herbots –– Fotografie

MIJN CAMERA EN IK

De wereld ontdekken

Onze levens, onze landschappen en onze natuurlijke wonderen zorgen voor ongelooflijk veel inspiratie. Ik heb het geluk al dat moois door mijn lens te mogen bewonderen en dit te kunnen delen met vrienden, familie en gelijkgestemden. Sinds 2000 heb ik het geluk gehad om fenomenale avonturen te beleven en heb ik dit alles gaandeweg gedocumenteerd.

MIJN VERHAAL

De sensatie van fotografie

Fotograferen begon als een hobby, maar door jarenlang hard werken en toewijding heb ik er een mooie hobby van gemaakt. 

Fotografie en Bloggen is de belangrijkste manier waarop ik mijn ervaringen met de wereld deel en ik hoop dat jij net zo geniet van het bladeren door mijn foto’s als ik geniet van het nemen ervan.

Mijn doel is om zoveel mogelijk van de wereld te fotograferen en de prachtige plaatjes van onze planeet te delen met iedereen die met mij mee wil reizen.

HOE HET ALLEMAAL BEGON

Het leven achter de lens

Vanaf het moment dat ik mijn eerste camera vasthield, was ik verslaafd. 

Als Natuurfotograaf is het mijn doel om de ongelooflijke en inspirerende taferelen en mensen die ik tegenkom te fotograferen en te documenteren voor de komende generaties. Ik ben er trots op dat mijn werk met zoveel lof is ontvangen en dat ik mijn dagen mag besteden aan het doen van de twee dingen waar ik het meeste van houd: Bloggen en fotograferen.

Meer op mijn Vieuwbug-kanaal via de linken hier beneden

BEKIJK DE VIDEO EN DOE OOK MEE NET ZOALS IK

Meer op mijn Vieuwbug-kanaal via de linken hier beneden

   Bio

Wie we zijn

Onze twee medeoprichters (en fotofanaten) kwamen samen om een oplossing te vinden om makers in een leuke en veilige omgeving te empoweren.We hebben een unieke fotografiecommunity en site voor het delen van foto’s gebouwd die samenwerking bevordert en creativiteit beloont.

Wij geloven in de

de kracht van creativiteit

Wat we doen

We verbinden miljoenen visuele makers in een community met fotografietools om hen te helpen hun ambacht te verkennen en te laten groeien.

Hoe we het doen

Via onze unieke set producten – fotowedstrijden,foto-uitdagingen,portfoliowebsites,fotografielogo’s en fotografielessen – geven we fotografen over de hele wereld de beste tools om creatief te zijn en hun kunst te laten zien.

Waarom we het doen

Wij zijn fotografiefanaten en zijn verliefd op deze beeldende kunstvorm. Onze missies zijn eenvoudig: we willen de beste tools bieden om fotografen wereldwijd in staat te stellen.

Theo-Herbots freelance fotografie in #Tienen België Mijn camera en ik De wereld ontdekken Ons leven, onze landschappen en onze natuurlijke wonderen bieden ongelooflijk veel inspiratie. 

see more(bio en Medailles)

MEMBER SINCE JUL 25, 2018

Bekijk hier beneden mijn verwezenlijkingen


Verneem meer over Auteur van deze Blog 😀😀


Theo-Herbots 💙💗

Wat ik U bied zowel op YouTube als hier

Vond U dit bericht leuk?

Bekijk dan de video hier beneden

Ben benieuwd wie mijn echte Vrienden 😀 zijn en dit gaan doen ?

Bezoek mijn Homepagina

 • Bekijk mijn Profiel
 • Mijn contactgegevens
 • Mijn Sociale-Media
 • wat ik U te bieden heb
 • En veel meer

Wilt U op de hoogte blijven van al de Geweldige berichten en informatie op deze Blog?

 • Dat Kan snel en eenvoudig door hier beneden Uw E-mailadres in te vullen
 • Klik op abonneren
 • Ga naar Uw inbox, klik op de bevestigingsmail (Dit wordt zo gedaan opdat U zou beschermd zijn tegen Spam)
 • Wij houden evenmin van Spam als U, Uw gegevens worden “NIET” gedeeld aan derden

Voeg je bij 6.092 andere abonnees

Bezoek mijn Homepage en verneem ongeveer alles wat ik doe op deze Blog

 • 1) Ik ben Theo-Herbots-Gezondheidsconsulent
 • 2) Theo-Herbots-IT diensten: Een slimmere IT diensten
 • 3) Ontdek Theo-Herbots-Blogger
 • 4) Over mijn Fotografie
 • 5) Over mijn Online-Winkel
 • 6) Uw lichaam in Topconditie

Aarzel niet en doe het vooraleer U deze Website verlaat


Mijn 10 Laatste Berichten ZEKER TE LEZEN !!!!

Translate into 110 Languages CLICK ➡️ HERE»✅and press the flag of Your country
%d bloggers liken dit: