Blijf je spieren trainen, ook na je vijftigste! ||Continue to train your muscles, even after your fifties!


Spieren verdwijnen als sneeuw voor de zon, tenzij je ze gebruikt!

You can translate any post and page on this Blog into 110 Languages via the Google-Tranlsate-Widget


© Unsplash

Spieren verdwijnen als sneeuw voor de zon, tenzij je ze gebruikt! Een groot bewijs hiervan is het volgende: al opgemerkt hoe dun een arm of been kan zijn wanneer het enkele weken in het gips heeft gezeten? Inderdaad, het verlies van onze spieren gaat héél snel achteruit als we ze niet flink gebruiken.

Wist je dit?

Tussen ons 30ste en 50ste levensjaar verliezen we gemiddeld 1% per jaar van onze spieren. Na ons 50ste wordt dit zelfs 3% per jaar. Dit komt omdat we veel zitten.

Wandelen en fietsen, wat we het voorbije jaar massaal meer en meer zijn gaan doen, valt onder bewegen. Ook belangrijk, maar hier bouw je niet echt je conditie mee op. Cardiotraining zoals hardlopen of spinning, waarbij je dus echt buiten adem raakt, is een volgende stap. Dit maak je steeds wat zwaarder, zodat je conditie steeds beter wordt.

Onderzoek heeft aangetoond dat vrouwen die aan krachttraining doen meer lef en daadkracht hebben. De daling van oestrogeen tijdens de overgang zorgt voor afname van spieren en toename van vet, vooral rond de taille. Testosteron wordt na de overgang vrijwel uitsluitend aangemaakt in spieren; vandaar dat krachttraining aangewezen is. Je bent nooit te oud om aan krachttraining te beginnen; zelfs op je 70ste kan je een goede start maken.

Ook je stofwisseling vaart er wel bij. Spieren in rust verbranden meer energie dan vet; meer spieren betekent dan ook een snellere stofwisseling. Vandaar dat sommige mensen meer mogen eten zonder aan te komen.

Meer spiercellen = meer energie

Meer spiercellen = meer energie

Spiercellen bevatten volop energiefabriekjes: mitochondriën. Deze vind je niet in vetcellen. Hoe meer spieren je hebt, des te meer energie je over het algemeen zal ervaren. Dat is precies waar topsporters de energie vandaan halen om elke dag of soms meerdere keren per dag te trainen.

Spieren hebben betekent niet alleen kracht maar ook uithoudingsvermogen.

Er zijn veel onderzoeken die de link leggen tussen sporten en mentale en emotionele gezondheid. En dit is ook mooi meegenomen!

Krachttraining, maar hoe dan?

Ben je nog niet zover dat je naar de sportschool stapt? Begin dan eenvoudig thuis met kleine oefeningen die je spieren versterken. Online vind je heel wat filmpjes op youtube met interessante oefeningen voor starters.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Bekijk deze serie video’s


Verneem meer over Auteur van deze Blog 😀😀

Wilt U op de hoogte blijven van al de Geweldige berichten en informatie op deze Blog?

  • Dat Kan snel en eenvoudig door hier beneden Uw E-mailadres in te vullen
  • Klik op abonneren
  • Ga naar Uw inbox, klik op de bevestigingsmail (Dit wordt zo gedaan opdat U zou beschermd zijn tegen Spam)
  • Wij houden evenmin van Spam als U, Uw gegevens worden “NIET” gedeeld aan derden

Voeg je bij 6.092 andere abonnees


Theo-Herbots 💙💗

Vond U dit bericht leuk?

Bekijk dan de video hier beneden


Bezoek mijn Homepagina

  • Bekijk mijn Profiel
  • Mijn contactgegevens
  • Mijn Sociale-Media
  • wat ik U te bieden heb
  • En veel meer

Aarzel niet en doe het vooraleer U deze Website verlaat


Mijn 10 Laatste Berichten ZEKER TE LEZEN !!!!

Translate into 110 Languages CLICK ➡️ HERE»✅and press the flag of Your country
%d bloggers liken dit: