De top 20 Gezondheidsmythes || The Top 20 Health Myths

Foto door destiawan nur agustra op Pexels.com

Scrollen door sociale media, het lezen van uw favoriete tijdschrift of het bezoeken van populaire websites stelt u bloot aan eindeloze informatie over voeding en gezondheid – waarvan de meeste onjuist zijn.

Zelfs gekwalificeerde gezondheidswerkers, waaronder artsen en diëtisten, zijn verantwoordelijk voor het verspreiden van verkeerde informatie over voeding onder het publiek, wat de verwarring vergroot.

Hier zijn 20 van de grootste mythes met betrekking tot voeding, en waarom deze verouderde overtuigingen moeten worden gestopt.

Woman in the kitchen

1. ‘Calorieën erin, calorieën eruit’ is het enige dat telt als het gaat om gewichtsverlies

Hoewel het creëren van een calorietekort door het verbranden van meer energie dan je inneemt de belangrijkste factor is als het gaat om gewichtsverlies, is het niet het enige dat telt.

Alleen vertrouwen op calorie-inname houdt geen rekening met het grote aantal variabelen dat kan voorkomen dat iemand gewicht verliest, zelfs als hij een zeer caloriearm dieet volgt.

Hormonale onevenwichtigheden, gezondheidsproblemen zoals hypothyreoïdie, metabole aanpassingen, het gebruik van bepaalde medicijnen en genetica zijn slechts enkele van de factoren die gewichtsverlies voor sommige mensen moeilijker kunnen maken, zelfs als ze een strikt dieet volgen (1Vertrouwde bron2Vertrouwde bron).

Dit concept benadrukt ook niet het belang van duurzaamheid en dieetkwaliteit voor gewichtsverlies. Degenen die de “calorieën in, calorieën uit” -methode volgen, concentreren zich meestal uitsluitend op de caloriewaarde van voedingsmiddelen, niet op hun voedingswaarde (3Vertrouwde bron).

Dit kan leiden tot het kiezen van caloriearme, voedselarme voedingsmiddelen zoals rijstwafels en eiwitten boven calorierijke, voedselrijke voedingsmiddelen zoals avocado’s en hele eieren, wat niet het beste is voor de algehele gezondheid.

SAMENVATTING

De “calorieën in, calorieën uit” theorie houdt geen rekening met verschillende variabelen die kunnen voorkomen dat iemand gewicht verliest. Veel factoren, zoals genetica, medische aandoeningen en metabole aanpassingen, maken gewichtsverlies veel moeilijker voor sommigen.

2. Vetrijk voedsel is ongezond

Hoewel deze verouderde en onjuiste theorie langzaam tot rust wordt gebracht, zijn veel mensen nog steeds bang voor vetrijk voedsel en volgen ze vetarme diëten in de hoop dat het verminderen van hun vetinname hun algehele gezondheid ten goede zal komen.

Dieetvet is essentieel voor een optimale gezondheid. Bovendien zijn vetarme diëten gekoppeld aan een groter risico op gezondheidsproblemen, waaronder metabool syndroom, en kunnen leiden tot een toename van insulineresistentie en triglycerideniveaus, die bekende risicofactoren zijn voor hartaandoeningen (4Vertrouwde bron5Vertrouwde bron).

Bovendien zijn diëten die meer vet bevatten net zo effectief – of zelfs meer – bewezen dan vetarme diëten als het gaat om het aanmoedigen van gewichtsverlies (6Vertrouwde bron7Vertrouwde bron).

Natuurlijk kunnen extremen in beide richtingen, of het nu gaat om een zeer vetarm of zeer vetrijk dieet, uw gezondheid schaden, vooral wanneer de dieetkwaliteit slecht is.

SAMENVATTING

Veel vetrijke voedingsmiddelen zijn extreem voedzaam en kunnen u helpen een gezond gewicht te behouden.

3. Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag

Hoewel ooit werd gedacht dat het eten van ontbijt een van de belangrijkste factoren was om jezelf voor te bereiden op een gezonde dag, heeft onderzoek aangetoond dat dit misschien niet het geval is voor de meeste volwassenen (8Vertrouwde bron).

Onderzoek wijst bijvoorbeeld uit dat afzien van ontbijt kan leiden tot een verminderde calorie-inname (9Vertrouwde bron).

Bovendien is deelname aan intermitterend vasten, waarbij het ontbijt later op de dag wordt overgeslagen of geconsumeerd, gekoppeld aan een overvloed aan voordelen, waaronder verbeterde bloedsuikercontrole en vermindering van ontstekingsmarkers (10Vertrouwde bron11Vertrouwde bron12Vertrouwde bron).

Intermitterend vasten kan echter ook worden bereikt door een regelmatig ontbijt te nuttigen en vervolgens eerder op de avond uw laatste maaltijd te nuttigen om een vastenvenster van 14-16 uur te behouden.

Houd er rekening mee dat dit niet geldt voor opgroeiende kinderen en tieners of mensen met verhoogde voedingsbehoeften, zoals zwangere vrouwen en mensen met bepaalde gezondheidsproblemen, omdat het overslaan van maaltijden kan leiden tot negatieve gezondheidseffecten in deze populaties (13Vertrouwde bron14Vertrouwde bron).

Aan de andere kant toont enig bewijs aan dat het eten van ontbijt en het consumeren van meer calorieën eerder op de dag dan ’s nachts, in combinatie met een verminderde maaltijdfrequentie, de gezondheid ten goede kan komen door ontsteking en lichaamsgewicht te verminderen (15Vertrouwde bron).

Hoe dan ook, als je van ontbijt houdt,eet het dan. Als je geen ontbijtmens bent, heb je geen behoefte om het toe te voegen aan je dagelijkse routine.

SAMENVATTING

Ontbijten is niet voor iedereen nodig. Gezondheidsvoordelen worden geassocieerd met zowel ontbijten als overslaan.

4. Je moet kleine, frequente maaltijden eten voor een optimale gezondheid

Het eten van kleine, frequente maaltijden regelmatig gedurende de dag is een methode die door veel mensen wordt gebruikt om de stofwisseling en gewichtsverlies te stimuleren.

Als u echter gezond bent, maakt de frequentie van uw maaltijden niet uit zolang u aan uw energiebehoeften voldoet.

Dat gezegd hebbende, kunnen mensen met bepaalde medische aandoeningen, zoals diabetes, coronaire hartziekte en prikkelbare darmsyndroom (PDS), evenals degenen die zwanger zijn, baat hebben bij het eten van frequentere maaltijden.

SAMENVATTING

Het eten van frequente maaltijden gedurende de dag is niet de beste manier om gewichtsverlies te bevorderen. Onderzoek toont aan dat een regelmatig maaltijdpatroon het beste kan zijn voor de gezondheid.

5. Niet-voedzame zoetstoffen zijn gezond

De toenemende belangstelling voor caloriearme, koolhydraatarme, suikervrije voedingsmiddelen heeft geleid tot een toename van producten die niet-voedzame zoetstoffen (NNS) bevatten. Hoewel het duidelijk is dat een dieet met veel toegevoegde suiker het ziekterisico aanzienlijk verhoogt, kan inname van NNS ook leiden tot negatieve gezondheidsresultaten.

NNS-inname kan bijvoorbeeld uw risico op diabetes type 2 verhogen door te leiden tot negatieve verschuivingen in darmbacteriën en het bevorderen van bloedsuikerdysregulatie. Bovendien wordt regelmatige NNS-inname geassocieerd met algehele ongezonde levensstijlpatronen (16Vertrouwde bron17Vertrouwde bron).

Houd er rekening mee dat onderzoek op dit gebied aan de gang is en dat toekomstige studies van hoge kwaliteit nodig zijn om deze potentiële verbanden te bevestigen.

SAMENVATTING

Niet-voedzame zoetstoffen kunnen leiden tot ongunstige gezondheidsresultaten, zoals een verhoogd risico op diabetes type 2 en negatieve veranderingen in darmbacteriën.

6. Macronutriëntenverhouding is belangrijker dan dieetkwaliteit

Hoewel macrocoaches je kunnen doen geloven dat de verhouding van macronutriënten in je dieet het enige is dat telt als het gaat om gewichtsverlies en algehele gezondheid, mist deze bekrompen kijk op voeding het grotere geheel.

Hoewel het aanpassen van macroverhoudingen op veel manieren de gezondheid ten goede kan komen, is de belangrijkste factor in elk dieet de kwaliteit van het voedsel dat u eet.

Hoewel het mogelijk is om gewicht te verliezen door niets anders te eten dan sterk bewerkte voedingsmiddelen en eiwitshakes, richt u zich uitsluitend op macronutriëntenkortingen hoe het eten van bepaalde voedingsmiddelen de metabolische gezondheid, ziekterisico, levensduur en vitaliteit kan verhogen of verminderen.

SAMENVATTING

Hoewel het aanpassen van macroverhoudingen in sommige opzichten nuttig kan zijn, is de belangrijkste manier om de algehele gezondheid te bevorderen het volgen van een dieet dat rijk is aan hele, onbewerkte voedingsmiddelen, ongeacht de macroverhouding.

7. Witte aardappelen zijn ongezond

Vaak bestempeld als “ongezond” door mensen in de voedingswereld, worden witte aardappelen beperkt door veel mensen die willen afvallen of hun algehele gezondheid willen verbeteren.

Hoewel het eten van te veel van voedsel – inclusief witte aardappelen – kan leiden tot gewichtstoename, zijn deze zetmeelrijke knollen zeer voedzaam en kunnen ze worden opgenomen als onderdeel van een gezond dieet.

Witte aardappelen zijn een uitstekende bron van veel voedingsstoffen, waaronder kalium, vitamine C en vezels.

Bovendien zijn ze meer vullend dan andere koolhydratenbronnen zoals rijst en pasta en kunnen ze je helpen je meer tevreden te voelen na de maaltijd. Vergeet niet om te genieten van aardappelen gebakken of geroosterd, niet gebakken (18Vertrouwde bron19Vertrouwde bron).

SAMENVATTING

Witte aardappelen zijn een voedzame carb keuze – zorg ervoor dat u er op gezondere manieren van geniet, zoals geroosterd of gebakken.

8. Vetarm en dieetvoeding zijn gezonde alternatieven

Maak een uitstapje naar je lokale supermarkt en je vindt een verscheidenheid aan producten met het label ‘dieet’, ‘licht’, ‘vetarm’ en ‘vetvrij’. Hoewel deze producten verleidelijk zijn voor degenen die overtollig lichaamsvet willen afwerpen, zijn ze meestal een ongezonde keuze.

Onderzoek heeft aangetoond dat veel vetarme en dieetartikelen veel meer toegevoegde suiker en zout bevatten dan hun tegenhangers van gewoon vet. Het is het beste om af te zien van deze producten en in plaats daarvan te genieten van kleine hoeveelheden voedsel zoals volle yoghurt, kaas en notenboter (20Vertrouwde bron21Vertrouwde bron).

SAMENVATTING

Vetarme en dieetvoeding zijn meestal rijk aan suiker en zout. Ongewijzigde vetrijkere alternatieven zijn vaak een gezondere keuze.

9. Supplementen zijn geldverspilling

Terwijl de focus op het consumeren van een voedingsrijke, goed afgeronde voeding is de meest essentiële component van de gezondheid, supplementen – bij correct gebruik en in de juiste vorm – kan gunstig zijn in vele opzichten.

Voor velen, vooral degenen met gezondheidsproblemen zoals type 2 diabetes, evenals degenen die gemeenschappelijke medicijnen zoals statines, protonpompremmers, anticonceptie en antidiabetische medicijnen nemen, kan het nemen van specifieke supplementen hun gezondheid aanzienlijk beïnvloeden (22Vertrouwde bron23Vertrouwde bron24Vertrouwde bron).

Het is bijvoorbeeld aangetoond dat het aanvullen met magnesium- en B-vitamines mensen met diabetes type 2 ten goede komt door de bloedsuikerspiegel te verbeteren en risicofactoren voor hartaandoeningen en diabetesgerelateerde complicaties te verminderen (25Vertrouwde bron26Vertrouwde bron).

Mensen met beperkende diëten, mensen met genetische mutaties zoals methyleentetrahydrofolaat reductase (MTHFR), mensen ouder dan 50 jaar en zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven, zijn andere voorbeelden van populaties die baat kunnen hebben bij het nemen van specifieke supplementen.

SAMENVATTING

Supplementen zijn nuttig en vaak noodzakelijk in veel populaties. Het gebruik van veel voorkomende medicijnen, leeftijd, en bepaalde medische aandoeningen zijn slechts enkele van de redenen waarom supplementen nodig kunnen zijn voor sommige mensen.

SIGN UP NOW

HEALTHLINE NIEUWSBRIEFOntvang onze dagelijkse Voedingsmail

Om u te helpen uw beste maaltijdplan te maken, sturen we u deskundige, evidence-based richtlijnen over voeding en gewichtsverlies.Enter your emailMELD JE NU AAN

Uw privacy is belangrijk voor ons. Alle informatie die u via deze website aan ons verstrekt, kan door ons worden geplaatst op servers in landen buiten de EU. Als u niet akkoord gaat met een dergelijke plaatsing, geef de informatie dan niet door.

10. Het volgen van een zeer caloriearm dieet is de beste manier om af te vallen

Hoewel het verminderen van calorie-inname inderdaad gewichtsverlies kan stimuleren, kan het te laag snijden van calorieën leiden tot metabolische aanpassingen en gezondheidsgevolgen op lange termijn.

Hoewel het gaan op een zeer caloriearm dieet waarschijnlijk snel gewichtsverlies op de korte termijn zal bevorderen, leidt langdurige naleving van zeer caloriearme diëten tot een vermindering van de stofwisseling, verhoogde hongergevoelens en veranderingen in volheidshormonen (27Vertrouwde bron).

Dit maakt langdurig gewichtsbehoud moeilijk.

Dit is de reden waarom studies hebben aangetoond dat caloriearme diëtisten er zelden in slagen om overgewicht op de lange termijn af te houden (27Vertrouwde bron).

SAMENVATTING

Zeer caloriearme diëten leiden tot metabolische aanpassingen die langdurig gewichtsbehoud moeilijk maken.

11. Je moet mager zijn om gezond te zijn

Obesitas wordt geassocieerd met veel gezondheidsproblemen, waaronder diabetes type 2, hartaandoeningen, depressie, bepaalde kankers en zelfs vroege dood (28Vertrouwde bron29Vertrouwde bron).

Toch betekent het verminderen van je ziekterisico niet dat je mager moet zijn. Het belangrijkste is het consumeren van een voedzaam dieet en het handhaven van een actieve levensstijl, omdat dit gedrag vaak uw lichaamsgewicht en lichaamsvetpercentageverbetert .

SAMENVATTING

Hoewel obesitas je risico op ziekte verhoogt, hoef je niet mager te zijn om gezond te zijn. In plaats daarvan is het handhaven van een gezond lichaamsgewicht en lichaamsvetpercentage door het consumeren van een voedzaam dieet en het handhaven van een actieve levensstijl het belangrijkst.

12. Calciumsupplementen zijn nodig voor de gezondheid van de botten

Veel mensen wordt verteld om pop calcium supplementen om hun skeletsysteem gezond te houden. Echter, huidig onderzoek heeft aangetoond dat het aanvullen met calcium meer kwaad dan goed kan doen.

Sommige studies hebben bijvoorbeeld calciumsupplementen gekoppeld aan een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. Bovendien toont onderzoek aan dat ze het risico op fracturen of osteoporose niet verminderen (30Vertrouwde bron31Vertrouwde bron).

Als u zich zorgen maakt over uw calciuminname, is het het beste om u te concentreren op voedingsbronnen van calcium zoals volle yoghurt, sardines, bonen en zaden.

SAMENVATTING

Hoewel medische professionals vaak calciumsupplementen voorschrijven, toont huidig onderzoek aan dat deze supplementen meer kwaad dan goed kunnen doen.

13. Vezelsupplementen zijn een goede vervanging voor vezelrijke voedingsmiddelen

Veel mensen worstelen met het krijgen van voldoende voedingsvezels, daarom zijn vezelsupplementen zo populair. Hoewel vezelsupplementen de gezondheid ten goede kunnen komen door de stoelgang en de bloedsuikerspiegel te verbeteren, mogen ze geen echt voedsel vervangen (32Vertrouwde bron).

Vezelrijke hele voedingsmiddelen zoals groenten, bonen en fruit bevatten voedingsstoffen en plantaardige verbindingen die synergetisch werken om uw gezondheid te bevorderen, en ze kunnen niet worden vervangen door vezelsupplementen.

SAMENVATTING

Vezelsupplementen mogen niet worden gebruikt als vervanging voor voedzaam, vezelrijk voedsel.

14. Alle smoothies en sappen zijn gezond

Bepaalde sappen en smoothies zijn zeer voedzaam. Een voedingsrijke smoothie of vers gemaakt sap dat voornamelijk bestaat uit niet-zetmeelrijke groenten kan bijvoorbeeld een geweldige manier zijn om je vitamine-, mineraal- en antioxidantinname te verhogen.

Toch is het belangrijk om te weten dat de meeste sappen en smoothies die in winkels worden verkocht, vol zitten met suiker en calorieën. Wanneer ze te veel worden geconsumeerd, kunnen ze gewichtstoename en andere gezondheidsproblemen zoals tandbederf en bloedsuikerdysregulatie bevorderen (33Vertrouwde bron34Vertrouwde bron35Vertrouwde bron).

SAMENVATTING

Veel in de winkel gekochte sappen en smoothies zitten boordevol toegevoegde suikers en calorieën.

15. Iedereen kan profiteren van een probiotische

Probiotica behoren tot de meest populaire voedingssupplementen op de markt. Echter, beoefenaars over het algemeen overschreven hen, en onderzoek heeft aangetoond dat sommige mensen niet kunnen profiteren van probiotica zoals anderen doen (36Vertrouwde bron).

Niet alleen zijn sommige mensen spijsverteringsstelsel resistent tegen probiotische kolonisatie, maar het introduceren van probiotica door middel van supplementen kan leiden tot negatieve veranderingen in hun darmbacteriën.

Plus, bacteriële overgroei in de dunne darm in verband met probiotische gebruik kan leiden tot een opgeblazen gevoel, gas, en andere nadelige bijwerkingen (37Vertrouwde bron).

Bovendien, sommige studies tonen aan dat probiotische behandeling na een antibioticakuur kan vertragen de natuurlijke reconstitutie van normale darmbacteriën (38Vertrouwde bron).

In plaats van te worden voorgeschreven als een one-size-fits-all supplement, probiotica moeten meer gepersonaliseerd en alleen worden gebruikt wanneer een therapeutisch voordeel waarschijnlijk is.

SAMENVATTING

Huidig onderzoek suggereert dat probiotische supplementen niet iedereen ten goede kunnen komen en niet moeten worden voorgeschreven als een one-size-fits-all supplement.

16. Gewichtsverlies is gemakkelijk

Laat u niet misleiden door de dramatische voor en na foto’s gebruikt door supplement bedrijven en verhalen van snel gewichtsverlies bereikt met weinig tot geen moeite.

Gewichtsverlies is niet gemakkelijk. Het vereist consistentie, zelfliefde, hard werken en geduld. Bovendien maken genetica en andere factoren gewichtsverlies voor sommigen veel moeilijker dan voor anderen.

Als je moeite hebt om af te vallen,ben je niet alleen. Het beste is om het gewichtsverliesgeluid te overstemmen waaraan je elke dag wordt blootgesteld en een voedend en duurzaam voedings- en activiteitspatroon te vinden dat voor jou werkt.

SAMENVATTING

Gewichtsverlies is moeilijk voor de meeste mensen en vereist consistentie, zelfliefde, hard werken en geduld. Veel factoren kunnen van invloed zijn op hoe gemakkelijk het voor u is om gewicht te verliezen.

17. Het bijhouden van calorieën en macro’s is noodzakelijk voor gewichtsverlies

Het is niet nodig om geobsedeerd te zijn door je calorie-inname en elk stukje voedsel te volgen dat je lippen passeert om af te vallen.

Hoewel voedseltracking een nuttig hulpmiddel kan zijn bij het verliezen van overtollig lichaamsvet, is het niet voor iedereen geschikt.

Bovendien is overdreven bezig zijn met voedsel door calorieën te volgen geassocieerd met een verhoogd risico op verstoorde eettendensen (39Vertrouwde bron).

SAMENVATTING

Hoewel het bijhouden van calorieën sommige mensen kan helpen gewicht te verliezen, is het niet voor iedereen nodig en kan het leiden tot verstoorde eetneigingen.

18. Voedsel met een hoog cholesterolgehalte is ongezond

Cholesterolrijke voedingsmiddelen hebben een slechte reputatie gekregen dankzij misvattingen over hoe cholesterol in de voeding de gezondheid van het hart beïnvloedt.

Terwijl sommige mensen gevoeliger zijn voor cholesterol in de voeding dan anderen, kunnen over het algemeen voedsel met veel voedingsstoffen en cholesterol worden opgenomen in een gezond dieet (40Vertrouwde bron).

In feite, met inbegrip van cholesterolrijke, voedzame voedingsmiddelen zoals eieren en volle yoghurt in uw dieet kan de gezondheid te stimuleren door het verbeteren van gevoelens van volheid en het verstrekken van belangrijke voedingsstoffen die andere voedingsmiddelen ontbreken (41Vertrouwde bron42Vertrouwde bron43Vertrouwde bron).

SAMENVATTING

Voedsel met een hoog cholesterolgehalte, zoals eieren en volle yoghurt, is zeer voedzaam. Hoewel genetische factoren sommige mensen gevoeliger maken voor cholesterol in de voeding, kunnen voor de meeste mensen voedsel met een hoog cholesterolgehalte worden opgenomen als onderdeel van een gezond dieet.

19. Eetstoornissen treffen alleen vrouwen

Veel mensen gaan ervan uit dat eetstoornissen en verstoorde eetneigingen alleen vrouwen treffen. In werkelijkheid lopen ook adolescente en volwassen mannen gevaar.

Bovendien rapporteert meer dan 30% van de adolescente mannen in de Verenigde Staten ontevredenheid over het lichaam en het gebruik van ongezonde methoden om hun ideale lichaamstype te bereiken (44Vertrouwde bron).

Het is belangrijk op te merken dat eetstoornissen zich anders voordoen bij mannen dan bij vrouwen, en ze komen vaker voor bij adolescente en jongvolwassen mannen die homo- of biseksueel zijn, wat de noodzaak benadrukt van behandeling van eetstoornissen die beter zijn aangepast aan de mannelijke bevolking (44Vertrouwde bron45Vertrouwde bron).

SAMENVATTING

Eetstoornissen treffen zowel mannen als vrouwen. Eetstoornissen komen echter anders voor bij mannen dan bij vrouwen, wat de noodzaak benadrukt van behandeling van eetstoornissen die beter zijn aangepast aan de mannelijke bevolking.

20. Koolhydraten zorgen ervoor dat je aankomt

Net zoals vet is beschuldigd van het bevorderen van gewichtstoename en hart-en vaatziekten, koolhydraten zijn gemeden door veel mensen uit angst dat het consumeren van deze macronutriënt obesitas, diabetes, en andere nadelige gevolgen voor de gezondheid zal veroorzaken.

In werkelijkheid zal het eten van een matige hoeveelheid voedzame koolhydraten die rijk zijn aan vezels, vitamines en mineralen zoals zetmeelrijke wortelgroenten, oude granen en peulvruchten waarschijnlijk uw gezondheid ten goede komen – niet schaden.

Voedingspatronen die bijvoorbeeld een evenwichtige mix van vezelrijke koolhydraten bevatten, voornamelijk uit producten, gezonde vetten en eiwitten, zoals het mediterrane dieet,zijn geassocieerd met een verminderd risico op obesitas, diabetes, bepaalde kankers en hartaandoeningen (46Vertrouwde bron47Vertrouwde bron).

Koolhydraatrijke voedingsmiddelen zoals gebak, koekjes, gezoete dranken en wit brood moeten echter worden beperkt, omdat deze voedingsmiddelen de gewichtstoename en het ziekterisico kunnen verhogen wanneer ze te veel worden gegeten. Zoals u kunt zien, is voedselkwaliteit de belangrijkste voorspeller van ziekterisico (48Vertrouwde bron).

SAMENVATTING

Het opnemen van gezonde koolhydraten keuzes in uw dieet zal u niet aan te komen. Echter, na ongezond eten patters en overindulging in koolhydraatrijke suikerrijke voedingsmiddelen zal leiden tot gewichtstoename.

Waar het op neer komt

De voedingswereld zit vol met verkeerde informatie, wat leidt tot verwarring bij het publiek, wantrouwen jeklaag je tegenover gezondheidswerkers en slechte voedingskeuzes.

Dit, in combinatie met het feit dat voedingswetenschap voortdurend verandert, maakt het geen wonder dat de meeste mensen een verwrongen kijk hebben op wat een gezond dieet is.

Hoewel deze voedingsmythes hier waarschijnlijk zullen blijven, kan het opleiden van jezelf door feiten van fictie te scheiden als het gaat om voeding je helpen je meer in staat te voelen om een voedzaam en duurzaam voedingspatroon te ontwikkelen dat werkt voor je individuele behoeften.

Bron: https://www.healthline.com/

Bekijk hier beneden meer berichten in deze categorie

Door Boddy-Moving-Theo-Herbots

You can translate everything into 110 Languages with the Google-Translate-Widget on the Websites Welkom op deze “ENIGE” en “UNIEKE” Blog die “ANDERS” is dan “ANDERS” Ik ben een Fotograaf en Blogger maar ook Gezondheid en Internet-Specialist, Mijn Blog is Minder leuk😀 zonder U ✅ VERGEET NIET mijn Blog, Nieuwsbrief te bekijken Ik hou er ook van om de allerlaatste snufjes op gebied van Websites en Internet uit te proberen en toe te passen Theo-Herbots-Gezondheidsconsulent Als gecertificeerd Gezondheidsconsulent sinds 2000, heb ik geleerd dat elk moment met twijfel, angst of druk kan worden gebruikt als katalysator voor een nieuwe start. Uw weg naar optimale gezondheid begint hier.😀 BEZOEK ME OP WELKOMSTWOORDE EN CONTACT IN DE MENUBALKEN VERNEEM "ALLES" over mij

4 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: